KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

FM brons till ÅKK junioren Hannes Immonen

ÅKKs junior Hannes Immonen lyckade tävlade idag på finska juniormästerskapen i styrkelyft som avgjordes uppe i Jakobstad. Han tävlade i 93kg U20 klassen. Tyvärr så hade han hade han en krånglande rygg som naturligtvis gjorde att han inte riktigt kunde köra på för fullt i knäböj och marklyft. Han inledde ändå bra med 210kg i knäböj, han försökte även på 217,5kg i sista lyften men orkade inte upp med vikten. I bänken gick det bra och han pressade 157,5kg i sitt andra lyft vilket var nytt personbästa, han gick på 162,5kg i sista lyfte men det orkade han inte pressa hela vägen. Inför marken så hade han i princip bronset klart och eventuellt chans på ett silver totalt efter att kassens absoluta storfavorit bommat ut sej redan i knäböjen. Ingångsvikten i marken var satt till 210kg men han valde att sänka den till 180kg på grund av den krånglande ryggen. Han klarade vikten utan problem och bronset var bärgat, i ett försök att komma upp på silverplats så drog han 220kg i andra, men motståndaren kontrade och inför sista lyftet så var Hannes tvungen att försöka sej på nytt personbästa på 242,5kg för att få silvret men det blev för tungt för dagen. Hannes slutade trea på 587,5kg totalt.

Övriga SFI juniorer på plats var Vasas Edwin Renfors som tyvärr bommade ut sen på 83kg U20. I 120kg U23 klassen så tävlade Sibbos Bill Winter ensam och gjorde serien 235-185-280=700kg. Också i +120kg U23 så var det bara en deltagare, Nykarlebys André Sjöholm och han gjorde serien 265-215-275=755kg. Bills bänk och total och Andrés total är nya SFI-rekord. Se samtliga resultat från dagen.

Med sej på resan som coach hade han Kenneth "Kenta" Sandvik som under dagen passade på att göra domarprov så att han numera klassas som nationell kategori 1 domare och får därmed får döma finska rekord, grattis!

WWW.KRAFTSPORT.NU