KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

FM i styrkelyft nu i helgen

Årets finska mästerskap i styrkelyft avgörs nu på lördag och söndag uppe i Ylitorneå. Tyvärr så är startfältet till tävlingarna väldigt tunt, en orsak är säkert den långa resan men kanske mest avgörande är att man i år för första gången arrangerar ett officiellt RAW-FM i slutet av mars, eller som man kallar det i Sverige och internationellt, klassisk styrkelyft. Hur som helst så kommer tre ÅKK lyftare att ta sej den ca 850km långa sträckan upp från Åbo till Ylitorneå och det är Marcela och Kenneth "Kenta" Sandvik samt Ove Lehto.

Marcela som säkert är sugen på att visa vad hon går för då hon bommade ut sej och blev utan resultat på förra årets mästerskap. Hon tävlar i damernas 52kg klass och ligger tvåa i förhandsanmälningarna på 411kg, endast fyra kilo framför ligger vassaste konkurrenten Mervi Sirkiä. Bakifrån hotar främst Sanna Apuli, men vi hoppas naturligtvis på att Marcela skall ha hittat formen och göra ett bra resultat.

Ove tävlar i -120kg klassen och toppar där förhandsanmälningarna på sitt fina resultat på 1007,5kg från SFIM i början av december. Ove hoppas på att kunna plocka hem sitt sextonde(!) raka FM guld i styrkelyft, men det gäller att han får till en bra tävling för bakifrån hotas han av Sami Pullinen som mycket väl kan närma sej 1000kg gränsen han också om han får till det.

Kenta tävlar i tungvikten, +120kg, och också han ligger etta i förhandsanmälningarna, han har dock haft lite problem med ett ömmande knä så han har inte kunnat köra på för fullt i knäböjen men han brukar ändå vara säker på stora vikter då det kommer till tävling. Också han har ett eventuellt hot i bakhasorna i och med Jari Martikainen, världsmästare 2008. Han har dock trappat ned en del se senaste åren men han kan mycket väl överraska.

Det kommer att vara live websändning från tävlingarna, Marcela tävlar under lördagen med början klockan 11:00 medan både Ove och Kenta tävlar under söndagen också det med början klockan 11:00. Tävlingen (en timmes sammandrag) sänds på MTV3 Max på lördag 3.3 kl 18.00 och på söndag 4.3 kl 16.00.

WWW.KRAFTSPORT.NU