KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Nytt personbästa och finskt rekord av Stina Lindell på VM

Stina Lindell tävlade under dagen på VM i klassisk styrkeyft nere på Malta. Hela tjugotre lyftare kom till start i 69kg klassen vilket innebar att man delade upp klassen i en A- och en B-grupp och då Stina låg på en artonde plats i förhandsanmälningarna så hamnade hon i B-gruppen som drog igång tidigt på morgonen. A-gruppen med de åtta bästa förhandsanmälningarna avgjordes först på kvällen så för Stinas del var det bara att gå in och göra det bästa möjliga och sedan se hur långt det skulle kunna räcka.

Ett av målen för dagen var att plocka tillbaka det finska rekordet totalt som hon hade tidigare men som under våren slogs av Johanna Kankus-Mikkola. Rekordet låg nu på 453kg.

Hon gick in i första knäböjen på 167,5kg men det underkändes tyvärr och hon ökade försiktigt till 170kg till andra lyftet. Då gick det bättre och hon begärde sedan upp nya personbästat 177,5kg i till sista lyftet och också det belv ett lyckat lyft, en riktigt bra start på tävlingen även om det såg ut att kunna finnas lite till att ge.

Stina har sett ut att vara i bra bänkform den senaste tiden och förhoppningen var nog ett nytt personbästa där också men tyvärr så blev det bara ingången på 112,5kg efter två misslyckade försök på 117,5kg som tyvärr inte kom hela vägen upp idag. Värt att notera är att både delgrens brons och silver gick på 120kg.

I marken gick hon in på säkra 170kg, satte sedan 180kg i andra och valde sedan att gå på hela 200kg till sista vilket hon drog hela vägen men tyvärr fick underkänt med 2-1 av domarna, dock på lite oklara grunder och man lämnade en protest till juryn men de valde att inte ändra domslutet. Ändå härligt att se att 200kg gränsen kommer att spräckas på tävling inom kort!

Totalen slutade ändå på nytt personbästa och nytt finskt rekord med 470kg och ser man till hennes prestation så är 500kg totalt absolut ett realistiskt mål för henne. Hon slutade på en femteplats i B-gruppen och efter att A-gruppen tävlat klart så hamnade hon på en trettonde plats. Guld, silver och brons gick på 549kg, 532,5kg och 530kg.

Video från B-gruppen med Stina hittar man här.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU