KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Fyra ÅKK-lyftare tävlade på SFI-mästerskapen i bänkpress

Under dagen avgjordes SFI-mästerskapen i bänkpress i Ekenäs där över fyrtio lyftare deltog, fyra av dessa var från ÅKK. Tidigare så har alla tävlade tävlat i öppen klass oberoende av om man varit junior, senior eller veteran, i år valde man att låta lyftare som ville anmäla sej i en specifik åldersklass att göra det, på det sättet kunde man gå på rekordvikter ner på 0,5kg ökning i ålderskategorin vilket man inte kan om man tävlar i öppen klass.

Ann-Sofi Boman valde att köra i öppna 76kg klasen där hon var ensam, tre andra tävlade också i 76an, men de valde junior eller veteran klassen. Siktet för hennes del var att putsa personbästat som inför tävlingen låg på 85kg, hon inledde med 77,5kg i första, satte sedan 82,5kg i andra och begärde sedan upp 87,5kg till sista men tyvärr gick det inte den här gången. En SFI-guldmedalj kommer det i alla fall med hem.

Malin Olofsson tävlade i öppna 84kg klassen där hon fick hårt motstånda av rutinerade landslagslyftaren Emmeth Salo, för Malins del så var det också nytt personbästa som hägrade, hon klarade 97,5kg på ÅM i styrkelyft förra helgen och nu var målet att ta tresiffrigt för första gången. 87,5kg och 92,5kg kom utan problem i de två första, men på rekordvikten 100kg blev det stop. Emmeth satte nytt finskt rekord med hela 137,5kg så den här gången blev det en silvermedalj till Malin.

Ander Johansson valde också att tävla i öppna klassen för herrar under 105kg, han fick med sen alla sina tre lyft och 152,5kg i sista vilket räckte till en silvermedalj i klassen med fyra deltagare. Vann gjorde KK Ekens Jonas Wallén på 170kg.

Ove har jagat 50års rekorden sedan förra året, men det har alltid kommit något emellan, den här gången så var både han och rätta domarna på plats och han valde därför att köra i +120kg klassen för herrar över 50år. Han valde också att dubblera och tävlade i både den klassiska och den utrustade tävlingen. För övrigt så var det endast två lyftare som tävlade med utrusting under dagen, varav Ove var den ena. I den klassiska tävlingen blev det två lyft med 220kg som bäst och i den utrustade satte han alla tre lyft med 310kg i sista. Det klassiska resultatet var nytt finskt veteranrekord med 17kg och det utrustade med hela 69kg!

En del bilder från dagen hittar man här.

Ser man frammåt i tävlingskalendern så är Marcela och Kenneth "Kenta" Sandvik näst på tur då det kommer att åka ner till VM i utustad bänkpress i Sydafrika den 20-27 maj, nimineringarna för damerna hittar man här och för herrarna här. Efter det så är det Stina Lindells tur att åter igen dra på sej landslagsdräkten då VM i klassisk styrkelyft avgörs nere på Malta 11-18 juni, se anmälningarna här.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU