KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Guld och silver till Stina och Malin på FM i bänkpress

Under helgen har finska mästerskap i klassisk bänkpress avgjorts i Ekenäs. För ÅKKs del så har tre lyftare varit på plats, Klas Helén, Stina Lindell och Malin Olofsson. Ove Lehto var också anmäld men var tyvärr tvungen att stå över tävlingen på gund av sjukdom.

Klas var först ut och tävlade redan under fredagen i 93kg klassen för veteraner över 70år vilket är äldsta klassen och då Klas är född 1942 så ställdes han där mot en rad glopar som var närmare tio år yngre än honom själv. Tyvärr fick Klas bara första lyftet 75kg godkänt 2-1, andra på 80kg kom upp hyfsat lätt med 2-1 av domarna men juryn underkände på dålig utlåsing. Klas gick om på 80kg men fick vänta på startsignalen och blev för tungt. Det hade dock ingen betydelse för placeringen och Klas slutade femma.

Stina och Malin tävlade under söndagen i 69kg respektive 84kg klassen. Stinas klass hade åtta deltagare och det blev en jämn kamp om guldet där Stina till slut gick segrande ur striden efter att ha klarat nya finska rekordvikten 115,5kg i sitt sista lyft, dock så såg det ut att finnas ytterligare kilon att hämta för hennes del och det är väll inte omöjligt att hon dyker upp i landslagsdräkten också i bänkpress sammanhang i under året.

Malin presterade också bra och klarade sina två första lyft på 85kg och 90kg i sina två första lyft, silvret var därmed redan säkrat och hon kunde göra ett försök att bättra på personbästat med 97,5kg lastat i sista lyftet, tyvärr blev det för tungt för dagen, men hennes första medalj från ett nationellt mästerskap var ändå bärgad. Guldet gick till Jakobstads Emmeth Salo som klarade 125kg.

 

 

WWW.KRAFTSPORT.NU