KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

ÅKK-året 2022

Då vi gick in i 2022 var fortfarande Covid högaktuellt men som tur var så mattades smittan av och i början av mars kunde vi hålla årets första klubbtävling i styrkelyft. Detta följdes sedan av ÅM i styrkelyft i mitten av maj, SFIM i bänkpress i slutet av augusti, ÅM i bänkpress i mitten av september och slutligen en klubbtävling i slutet av oktober. Vi hade också 40års jubileum vilket firades med gemensam träning och middag den 19 november. Det har också hunnits med flera FM-, EM- och VM-starter under året.

Ser man till antalet lyftare med licens har vi haft rekordstort antal med hela trettiotre lyftare fördelat på tio damer och tjugotre herrar. Extra roligt blir det då vi kan konstatera att av dessa så var tre damer och tolv herrar juniorer och av dessa så var en dam och åtta herrar under arton år! Också totala antalet medlemmar har varit rekordstort med åttioen stycken.

Finska rankinglistorna för året hittar man här och för ÅKKs del är det återigen Stina Lindell som är vassast med en tredjeplats totalt för damer i klassisk styrkelyft, där finns också Ida Sjölander på en tionde plats. Ida och Stina placerade sig också högt i den klassiska bänkpressen; på fjärde respektive femte plats.
ÅKK-rankingen för året kan man kolla på klassiska damerna här, klassiska herrarna här och utrustade damerna här. Inga damer har kört en hel utrustad styrkelyfttävling under året men Marcela och Paulina har tävlat i utrustad bänkpress, varav Marcela nådde en tredjeplats. Av de manliga bänkpressarna med utrustning nådde Kenta högst med en tredjeplats.

Vårt Instagramkonto där vi lägger ut lite blandade bilder på både stort och smått som händer i vår värld har idag 447 följare och på vår facebooksida fortsätter vi att länka in nyheter kring vår tävlingsverksamhet, främst för att sprida nyheter som läggs ut på hemsidan, idag har vi 708 följare där

Gott Starkt och Friskt År till er alla!

 

WWW.KRAFTSPORT.NU