KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Väntat FM-guld i utrustad bänkpress för Kenta

Kenneth "Kenta" Sandvik tävlade under dagen som enda ÅKK-lyftare på FM i utrustad bänkpress som avgjordes i Tammerfors.

Han vägde in på 142,49kg i +120kg klassen där endast en motståndare fanns med. Redan då ingångsvikterna var satta var det klart att Kenta skulle plocka hem guldet bara han kunde få ett godkänt lyft vilket han också klarade då han tryckte upp 300kg i sitt första lyft. Han begärde upp 315kg till andra lyftet men lyckades inte låsa ut den vikten hela vägen, han försökte igen på samma vikt i tredje lyftet men också där saknades de sista centimetrarna för att få det godkänt. Ändå ännu ett guld till samlingen hemma för Kentas del och han bör därmed också vara klar för kommande internationella mästerskap under nästa år.

Med på resan som coach var Hannes Immonen. Resultat från tävlingen hittar man här och video här.

Också Marcela Sandvik hade siktat på att vara med under dagen men hon var tyvärr tvungen att stå över på grund av en krånglande axel. Hon bör dock, i och med att hon inte kunde delta på grund av en skada, vara klar för internationella tävlingar baserat på sina resultat från förra året.

Jacob Fagerholm hade också siktat på att vara med och fanns med i anmälningslistan, men var tvungen att stå över tävlingen.

 

 

WWW.KRAFTSPORT.NU