KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Delgrenssilver i bänkpress för Ida Sjölander på EM-debuten

Ida Sjölander var den andra ÅKK-lyftaren att tävla på EM i klassisk styrkelyft nere i Polen, för hennes del innebar det debut i den finska landslagsdräkten, detta redan vid hennes femte tävlingsstart i karriären!

Hon tävlade i vanlig ordning i 84kg klassen och tretton lyftare kom till start i klassen. För Idas del var det redan från början klart att hon inte skulle kunna ha med topplaceringarna totalt att göra, men bänkpressformen hade varit bra och där kunde hon kanske vara med och slåss om en medalj om hon fick till det.

Hon inledde med två godkända knäböj. Efter att ha fått andra lyftet på 170kg underkänt av domarna med 2-1 pga dåligt djup gick hon om på samma vikt i sista och klarade då utan problem. I bänken satte hon 120kg i sitt andra lyft, kanske med lite tur då stoppet på bröstet blev väldigt kort men ändå godkänt av alla tre domare. I och med det låg hon inför sista lyftet på en silverplats i bänken. Hon testade på 122,5kg i sista men bommade, Isländskan Kristin Thorhallsdotir försökte på 125kg men bommade och silvret var därmed Idas! Guldet gick till polska juniortalangen Agata Sitko som klarade 145kg. I marken blev det också två godkända lyft med 185kg som bäst från andra efter en hårfin bom på 192,5kg i sista lyftet. Totalt slutade hon på 475kg och en fin åttonde plats. Guldet gick till polskan på 582,5kg, silver till Isländskan på 575kg och bronset till Storbritannien på 553,5kg (udda vikt pga rekordnotering i marken).

Knäböj, marklyft och total är alla nya personbästan för Ida och det såg ännu ut att finnas mera att hämta så hoppas och tror att detta inte var sista gången vi ser henne i landslagsdräkten. Stort grattis!

Video från tävlingen hittar man här.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU