KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Delgrensbrons i bänkpress samt tre nya finska rekord för Stina på EM i klassisk styrkelyft

Stina Lindell tävlade under dagen på EM i klassiskt styrkelyft nere i Polska Skierniewice. Detta var hennes första tävling i 69kg klassen efter att i princip hela sin karriär hållit sej i 63an, så istället för att banta inför tävlingen kunde hon nu hålla vikten och vågen stannade idag på 68,43kg.

Då hela tjugo lyftare fanns med i klassen så delades den upp i en A-grupp och en B-grupp där de åtta bästa från förhandsanmälningarna tävlade i A-gruppen. Då Stina låg tia där så hamnade hon i B-gruppen som tävlade först. Inför tävlingen har hon flaggat för att ryggen krånglat lite och det märktes också på hennes viktval i både knäböj och marklyft. I böjen blev det ändå tre godkända lyft på 157,5kg i första, 160kg i andra och 165kg i sista, en bit under hennes personbästa men ändå nytt finskt rekord i den nya klassen. I bänkpressen hade den högre kroppsvikten gjort gott och hon inledde på 102.5kg vilket var 2,5kg över hennes tidigare personbästa. Vikten kom lätt upp och hon satte sedan 107,5kg i andra och hela 112,5kg i sista också det med lite mersmak! Också här skrivs resultatet in som nytt finskt rekord. I marken blev det som sagt lite försiktigt men också här fick hon med sej alla tre lyft på 162,5kg, 167,5kg och 175kg i sista vilket gav 452,5kg totalt också det nytt finskt rekord.

Efter tävlingen var det bara att sätta sej ner och följa A-gruppens lyftare och se hur långt hennes resultat skulle räcka i slutänden, mest intressant blev det i bänkpresen där två lyftare klarade mer än Stina samt att två andra försökte på 112,5kg för att försöka komma förbi Stina i resultatlistan, båda bommade dock och Stina kunde därmed kvittera ut ett delgrensbrons i bänkpress! Totalt blev det en tiondeplats, guld, silver och brons gick på 533kg, 520kg respektive 497,5kg.

Gratis till en bra tävling och vi hoppas att ryggen repar sej så att också bänken och marken får en skjuts uppåt i och med den nya viktklassen!

Video på B-gruppens tävling hittar man här och A-gruppen samt prisutdelning här. Samtliga resultat från damernas tävlingar hittar man här.

I morgon gör Ida Sjölander debut i internationella sammanhang då 84kg klassen skall avgöras.

 

 

WWW.KRAFTSPORT.NU