KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Stina och Ida tävlar på EM i klassisk styrkelyft

Europa mästerskapen i klassisk styrkelyft pågår för fullt den här veckan nere i Polska Skierniewice och under helgen tävlar både Stina Lindell och Ida Sjölander.

Stina är först ut då 69kg klassen avgörs under lördagen, hela 20 deltagare är anmälda i klassen och Stina ligger i förhandsanmälningarna mitt i listan på en tionde plats med 445kg totalt som hon gjorde i 63kg klassen på FM i mitten av mars. Upp till medaljerna totalt är det en bit men den som följer henne via Instagram vet att formen i bänkpress varit riktigt bra den senaste tiden och där kan det bli en framskjuten placering om hon får till det även om det är väldigt jämnt i just bänken. Detta blir hennes första tävling i 69kg klassen sedan hon valde att gå upp från 63an och i och med det så har hon också läge att försöka plocka några finska rekord, främst är det i knäböj och totalt som hon bör kunna ha chans att göra det, se rekorden här. Här kan du lyssna på en intervju med Stina som Ålands radio gjort inför tävlingen. I och med det stora antalet deltagare är klassen uppdelad i två grupper och troligen dyker Stina upp i den första gruppen som kör igång på lördag 10:00 finsk tid, andra gruppen startar klockan 15:00, se tidtabellen här.

För Idas del är det debut i landslagssammanhang och hon tävlar i 84kg klassen som avgörs under söndagen. Också hon ligger på en tionde plats i förhandsanmälningarna, totalt tretton lyftare är anmälda i klassen. Liksom för Stina så är det en bit upp till de främsta placeringarna totalt men också hon har varit i bra form i bänken och får hon till det så kan hon vara med bland de bästa där. 84kg klassen avgörs i en grupp med början klockan 13:30 på söndag.

Vi önskar stort lycka till till båda!

Livestream och resultat från tävlingarna hittar man här.

WWW.KRAFTSPORT.NU