KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Åländska mästerskap i bänkpress avgjordes under dagen

Årets åländska mästerskap lockade endast åtta lyftare till start, tre damer och fem herrar. En lyftare valde att dubblera och tävlade både klassiskt och utrustat. Tävlingen hölls nere i Idrottsgårdens gym.

Alla damer tävlade i olika klasser och kunde därmed kvittera ut varsitt ÅM-guld, Vanessa Rosbäck i 63kg klassen, Linda Wredle i 69kg klassen och Malin Olofsson i 84kg klassen. Vanessa tangerade sitt personbästa på 52,5kg i sitt andra lyft men bommade sedan på 55kg i sista. Linda klarade 65kg i andra lyftet men bommade sedan på 70kg i sista och för Malins del så slutade det med 90kg från andra lyftet efter en bom på 92,5kg i sista.

På herrsidan tävlade Klas Hellén ensam i 93kg klassen där han satte alla tre lyft med 87,5kg i sista. I 105kg klassen gjorde Anders Johansson och Björn Berg upp och Anders plockade guldet på 152,5kg medan Björn stannade på 147,5kg. Också i 120kg klassen deltog två lyftare; Jacob Fagerholm och Karl-Emil Boijer. Jacob vann på 152,5kg, nytt personbästa med 2,5kg och Karl-Emil ökade också han personbästat då han klarade 150kg, en ökning med fem kilo.

Jacob tävlade också i den utrustade tävlingen och också där blev det 2,5kg ökning av personbästat då han klarade 172,5kg.

Lite synd att inte flera lyftare kom till start, men många av våra juniorer har under hösten flyttat bort för studier utanför Åland vilket naturligtvis kan vara en orsak. Vi hoppas ändå att ÅM-tävlingarna skall vara något lite "extra" som våra tävlande kan ha som ett av årets mål.

Som vanligt stort tack till alla som var med och hjälpte till under dagen!

 

WWW.KRAFTSPORT.NU