KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Marcela och Kenta försvarar Finlands färger på VM i bänkpress

Årets världsmästerskap i bänkpres, både klassiskt och utrustat, juniorer, seniorer och veteraner avgörs nere i Almaty, Kazakhstan, under den kommande veckan med början idag. Marcela och Kenneth "Kenta" Sandvik finns på plats redan från och med igår även om de båda tävlar först nu på måndag. Orsaken är att Kenta agerar landslagscoach och han kommer sedan också att vara domare vid ett par olika tillfällen senare under veckan innan de åker hem igen.

Marcela och Kenta tävlar båda i öppna klassen i den utrustade tävlingen och de är de enda finska lyftarna där. Från början var det ganska välfyllt med lyftare i förhandsanmälningarna men då de slutgiltiga anmälningarna var klara så visar det sej att det hade glesnat ur rejält och nu finns endast tre motståndare i både Marcelas och Kentas klasser. Tråkigt att antalet tälvande är så pass lågt men världsläget och valet av arrangörsland är nog bidragande orsaker till det svala intresset.

Marcela har valt att tävla i 57kg klassen, en klass högre än den vanliga 52kg klassen. Hon ligger fyra i förhandsanmälingnarna på hennes FM resultat 97,5kg men vi hoppas att hon skall kunna prestera bättre än så på denna tävling och då har hon alla möjligheter att vara med och slåss om medaljerna.

För Kentas del så är det som vanligt +120kg klassen som gäller och han ligger trea i förhandsanmälningarna, lyftarna framför honom ligger en bit upp så vi får se hur han lägger upp taktiken inför tävlingen men han bör ha goda chanser till en medalj.

Marcela tävlar på mådag, 23/5, med början klockan 13:00 lokal tid (bör vara 10:00 finsk) och Kenta med början klockan 17:00 lokal tid (14:00 finsk), se tidtabell för mästerskapen här.

Länk till livestreamen kommer här.

WWW.KRAFTSPORT.NU