KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Stina fyra på EM efter nya finska rekord i både marklyft och totalt

Stina Lindell tävlade under kvällen på EM i klassisk styrkelyft som avgörs i det närmaste på hennes bakgård, närmare bestämt i Västerås. Som vanligt var det damernas 63kg klass som gällde för henne och totalt sjutton lyftare kom till start i klassen.

Hon vägde in på 62,3kg och fick till en riktigt bra inledning då hon säkert satte alla tre knäböj där sista lyftet på 167,5kg såg rätt bekvämt ut trotts att det var nytt personbästa på tävling med 7,5kg. 167,5kg räckte till en femteplats i knäböj och det är också nytt SFI-rekord, endast 1,5kg från det finska rekordet som ligger på 169kg.

I bänkpressen inledde hon säkert på 95kg, satte sedan tangerat personbästa på 100kg lätt i andra lyftet och valde sedan att lasta 102,5kg till sista lyftet. Tyvärr ville det sej inte riktigt idag och hon orkade inte pressa vikten hela vägen. Hade hon klarat så skulle det gett en bronsmedalj i bänken men nu slutade hon fyra.

Inför marklyftet låg hon på en fjärde plats totalt, strax efter topptrion. Också här blev det en säker ingång på 172,5kg vilket hon klarade utan problem. Till andra lyftet ökade hon en tia till 182,5kg, också det såg relativt enkelt ut. Till sista lyftet begärde hon upp nya finska rekordvikten 190kg på stången och också det kom upp med bra fart. Efter lyftet var hon uppe på en bronsplats totalt, men några lyftare återstod ännu. Storbritaniens Annie Nelsson hade bommat hårfint på 202,5kg i sin andra mark men gick nu in och drog vikten i sista lyftet och därmed knuffade hon ner Stina till fjärdeplatsen totalt. 190kg gav en sjätte plats i mark och totalt stannade hon på nya finska rekordet 457,5kg, nytt personbästa med 9,5kg. Bronset gick till Storbritanien på 467,5kg, silvret till Österrike på 472,5kg och guldet till Nederländerna på 482,5kg.

Lite synd att det inte räckte hela vägen upp på pallen den här gången, men hon fick till en riktigt bra tävling och visade att hon absolut kan vara med och slåss om medaljerna på stora mästerskap, stort Grattis!

Video från tävlingen hittar du här.

WWW.KRAFTSPORT.NU