KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

EM brons till Lukas på J-EM

Under kvällen tävlade ÅKK-junioren Lukas Dimic på EM i klassisk styrkelyft som avgörs i Västerås. Han tävlade i -120kg klassen under 18år och detta blir hans sista tävling i den åldersklassen då han efter nyår går upp i U23 års klassen.

Fem lyftare kom till start och Lukas som vägde in på 110,75kg såg på förhand ut att ligga bra till för en medaljplats totalt. I knäböjen inledde han med ett lätt lyft på 200kg, ökade sedan till nya personbästa vikten 212,5kg till andra vilket också kom upp rätt bekvämt men tyvärr var det lite grunt och lyftet underkändes av sidodomarna. Trots bommen så valde han att öka ytterligare en femma till 217,5kg i sista lyftet, då satt djupet bra och det kom också upp rätt bekvämt. Detta innebar att han bättrade på sitt eget SFI rekord i klassen samt att han tog delgrenssilver i knäböj.

Bänkpressen gick tyvärr inte som vi hoppats på, han klarade ingången på 130kg men det såg ganska tungt ut redan där och efter det blev det två bommar på 135kg i de  följande lyften. Trotts detta så låg han på en andra plats totalt inför paradgrenen marklyft.

Första lyftet i marken var på 260kg vilket han satte säkert och han klarade också andra lyftet på tangerade personbästat 270kg även om det började se tungt ut. Inför sista lyftet hade klassens andre finske lyftare, Hermanni Järvenpää, tagit sej förbi Lucas i totalen genom att klara 252,5kg. För att Lukas skulle ta tillbaka silverplatsen hade det krävts 277,5kg men han valde att gå på 272,5kg för nytt personbästa och för att bättra på sitt eget finska juniorrekord, det blev dock för tungt och stången kom bara upp till knäna den här gången. Totalt blev det ändå brons med tangerat personbästa på 617,5kg. Stort Grattis till medaljerna! Guldet gick till ploacken Muczynski Krystian på nya juniorvärldsrekordet 768,5kg.

Video från tävlingen hittar man här.

På torsdag är det Stina Lindells tur att kliva upp på tävlingslavan då damernas 63kg klass avgörs, tävlingsstart klockan 18:00 finsk tid.

WWW.KRAFTSPORT.NU