KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Marcela tog brons på VM i utrustad bänkpress, Kenta slutade fyra

Under dagen tävlade både Marcela och Kenneth "Kenta" Sandvik på VM i utrustad bänkpress som avgjordes i Vilnius, Litauen, Roligt att se att de stora tävlingarna åter igen rullar på även om det var lite tunnare med deltagare i många av klasserna. Det märktes också på resultatnivån som kunde vara rätt ojämn i vissa klasser, även uppe på pallen.

För Marcelas del så blev det en ganska konstig tävling. Hon tävlade som vanligt i damernas 52kg klass där fyra lyftare var med i förhandsanmälningarna, efter invägningen så visade det sej dock att en av konkurenterna inte lyckades väga in i klassen och därmed så var det bara tre lyftare som kom till start. Konkurenterna som var kvar, en rysska och en ukrainska, gick båda in på betydligt högre vikter än Marcelas personbästa så det var redan från början klart att hon inte hade någon chans att slåss om silver eller guld och hon valde därför att gå in på en säker vikt, 90kg. Vikten kom upp utan problem i första lyftet och därmed var bronset redan bärgat. Hon tog sej dock för högra axeln då hon lämnade tävlingslavan, vad jag förstått inte några större problem men då det inte heller fanns något mer att göra så valde hon sedan att stå över sina två sista lyft. Guldet gick till ukrainskan på 135kg och silvret till rysskan på 130kg.

För Kentas del så ställdes han mot sju konkurrenter i +120kg klassen. Han bommade första lyftet på ingångsvikten 330kg men satte den sedan relativt säkert i andra lyftet. Till sista lyftet begärde han upp 347,5kg med hopp om att kunna ta sej upp på bronsplats i tävlingen, det blev dock ett dåligt försök där stången inte riktigt kom ner till bröstet på ett bra sätt och även om han försökte pressa upp vikten så kom det bara halvvägs. 330kg räckte till en fjärdeplats i tävlingen, guld, silver och brons gick till Mongoliet på 360kg, Ryssland på 357,5kg och Norge på 345kg.

Både Marcela och Kenta hade kunnat valt att också åka på EM i utrustad bänkpress som går i Ryssland om cirka en månad men de har valt att stå över den tävlingen.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU