KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Starka ÅKK-damer på SFIM i styrkelyft

Hangö IK och KK Eken stod som arrangörer för årets SFI-mästerskap i styrkelyft, tävlingen avgjordes i Hangös Idrottshus under dagen och tjugoen lyftare kom till start. ÅKK representerades av tre damer, Linda Wredle i 69kg klassen, Ann-Sofi Boman i 76kg klassen och Malin Olofsson i 84kg klassen. För alla tre var detta den första tävlingen utanför Åland och de gjorde bra ifrån sej och de fick två guld och ett silver med sej hem.

Linda tävlade ensam i den för året nya 69kg klassen där hon klarade alla sina nio lyft och gjorde serien 107,5kg i knäböj, 72,5kg i bänkpress, 135kg i marklyft och 315kg totalt. Samtliga resultat är förbättringar av hennes egna SFI-rekord för damer.

Två lyftare deltog i 76kg klassen, också den ny för året, och Ann-Sofi tog hem guldet och satte nya personbästa i både marklyft och totalt efter att ha klarat 130kg i knäböj, 80kg i bänkpress, 162,5kg i marklyft och 372,5kg totalt där marklyftet också är nytt SFI-rekord. Tvåa i klassen blev Nykarlebys junior Carolina Granö på 310kg totalt.

Också i 84kg klassen deltog två lyftare och Malin slutade tvåa med serien 120kg i knäböj, 82,5kg i bänkpress, 160kg i marklyft och 362,5kg totalt. Också för henne var marken och totalen nya personbästa och nya Åländska rekord i klassen. Hon hade också två försök på 127,5kg i knäböjen som båda kom upp men underkändes av domarna på grund av djupet, skulle hon fått det resultatet så kan det mycket väl ha blivit guld då segerresultatet var 367,5kg av Hangös Cathina Grönholm.

Den som följer dessa tre damer via deras Instagram konton vet att de tränar hårt och målmedvetet, roligt att se att resultaten sakta men säkert kryper uppåt och vi hoppas att det skall bli FM-starter också inom kort.

Samtliga resultat från tävlingarna hittar man nedan.

Förra året fick SFI-mästerskapen ställas in med kort varsel, så det var roligt att se att årets mästerskap kunde genomföras som planerat, bra jobbat alla arrangörer!

WWW.KRAFTSPORT.NU