KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Åtta lyftare delog på ÅM i bänkpress

Under förmiddagen så avgjordes årets Åländska mästerskap i bänkpress i Idrottsgårdens gym. På grund av Covid så blev det en tävling med ganska kort varsel men åtta lyftare kom i alla fall till start, alla tävlade klassiskt även om det fanns möjlighet att också tävla utrustat. Tävlingen hölls utan publik men en livestream ordandes via vår facebook sida.

Tre damer deltog, alla tre i olika viktklasser, Linda Wredle i 69kg klassen, Ann-Sofi Boman i 76kg klassen och Malin Olofsson i 84kg klassen. Alla tre fick med andra ord med sej en guldmedalj hem, Linda efter att ha klarat 65kg, Ann-Sofi efter att ha tryckt upp nya personbästat och nya Åländska rekordet 82,5kg i sista lyftet och Malin efter att också hon satt personbästa med 85kg i sista lytet.

I herrarnas 105kg klass fanns fyra lyftare med, Anders Johansson tog hem guldet med ett lyft på 147,5kg, han hade också ett försök på 152kg i sista i ett försök att bättra på sitt eget åländska veteranrekord men det kom inte hela vägen den här gången. Silvret gick till Björn Berg på 145kg och bronset till Karl-Emil Boijer också det på 145kg vilket var nytt tävlingspers med 5kg för honom. Jakob Fagerholm slutade fyra på 137,5kg, nytt tävlingspers med hela 37,5kg.

Ove Lehto tävlade ensam i +120kg klassen och satte alla sina tre lyft med 225kg i sista. Nästa tävling för hans del blir finska mästerskapen i klassisk bänkpres som avgörs i Tammela den 24-26 september, han är dock ensam ÅKK-lyftare på den tävlingen.

Som vanligt sort tack till de som hjälpte till under dagen!

WWW.KRAFTSPORT.NU