KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

ÅKK-året 2020

Då vi i början av året såg framåt så var det ett händelserikt år med klubbtävlingar, ÅM-tävlingar, SFIM i bänkpress samt Finska mästerskap i utrustad bänkpress här på hemmaplan på agendan. Vi vet ju alla hur det slutade, Covid-19 smittan kom till Finland och från mitten av mars var alla tävlingsarrangemang osäkra.

Innan detta dök upp hann vi med en klubbtävling i styrkelyft medan ÅM i styrkelyft fick skjutas upp från mars till oktober, och ÅM i bänkpress avgjordes i november.

SFIM i bänkpress som var planerat i början av mars ställdes in och också SFIM i styrkelyft som skulle hållas i Hangö i början av oktober ställdes in med kort varsel pga ändrat smittoläge. Årsmötet sköts upp från mars till juni och gymmet på Idrottsgården höll också stängt under några månader under våren.

I oktober valde vi att hoppa av som arrangörer för FM i bänkpress då vi ansåg att det skulle vara oansvarigt att genomföra tävlingen på grund av det rådande läget. Förbundet ville ändå försöka att genomföra tävlingen och hittade en annan arrangör, tävlingen blev dock först uppskjuten och sedan helt inställd.

Innan nedstängningarna hanns det med tre FM-tävlingar där vi hade några ÅKK-lyftare med vilket resulterade i fyra FM-guld och ett silver. Inga ÅKK-lyftare har deltagit i några internationella tävlingar under året. Finska Styrkelyftförbundets rankinglistor för det gångna året finns på deras hemsida; damernas ranking klassiskt hittar du här, herrarnas ranking klassiskt här, damernas ranking med utrustning här samt herrarnas ranking med utrustning här. ÅKK slutade på en trettiosjunde plats i den finska rankingen.

Som för alla andra har detta år med andra ord varit något väldigt annorlunda och vi har alla fått anpassa oss efter bästa förmåga men trots det begränsade antalet tävlingar så har vi har haft 30 licensierade lyftare; nio damer och tjugoen herrar. Totalt har vi haft 57 medlemmar; tjugo damer och trettiosju herrar.

Det kommande året ser ut att inledas på samma sätt som detta år, den planerade klubbtävlingen i styrkelyft i januari är redan inställd och då detta skrivs är ännu inte några datum satta för kommande tävlingar. Förhoppningen är att vaccineringen kommer igång under början av året och att tävlingarna kan komma igång igen till sommaren eller hösten.

Vårt Instagramkonto där vi lägger ut lite blandade bilder på både stort och smått som händer i vår värld har idag 330 följare och på vår facebooksida fortsätter vi att länka in nyheter kring vår tävlingsverksamhet, främst för att sprida nyheter som läggs ut på hemsidan, idag har vi 651 följare där.

Gott Starkt och Friskt År till er alla!

 

WWW.KRAFTSPORT.NU