KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Elva lyftare gjorde upp om medaljer då ÅM i bänkpress avgjordes

Även om det var under lite speciella omständigheter så är vi glada över att vi idag kunde genomföra årets Åländska mästerskap i bänkpress som planerat. På grund av coronasituationen så valde vi dock att köra tävlingen utan publik vilket naturligtvis var lite tråkigt men vi hade en livesteam via vår facebook sida så den som ville kunde följa tävlingen den vägen.

Tyvärr så blev det några avhopp på grund av skador men elva lyftare kom till start, tio i den klassiska tävlingen och en i den utrustade.

I den klassiska tävlingen var Emilia Michelson lättaste damlyftare, hon tävlade ensam i 57kg klassen och fick till en bra tävling med alla sina tre lyft godkända och 70kg på stången i sista lyftet. Det blev naturligtvis en guldmedalj men inte bara det, hon blev även dagens bäste damlyftare på poäng.

Linda Wredle tävlade också hon ensam i sin klass, 72kg. Hon satte sina två första bänkar på 65kg och 70kg men sen blev det stop på nya personbästavikten 75kg i sista.

I 84kg klassen hade vi två tävlande, Paulina Lindblad och Malin Olofsson, Paulina tog hem guldet genom att sätta nytt personbästa på den nya åländska rekordvikten 80kg i sitt andra lyft, sen blev det dock en bom på 82,5kg i sista. Malin hade inte riktigt flyt och fick bara ingångsvikten på 70kg från sitt första lyft, hon hade också upp 75kg i andra men det underkändes av domarna och sista försöket så blev det helt enkelt för tungt för dagen, men naturligt fick hon med sej en silvermedalj hem.

Lättast på herrsidan var Niclas Strand som vägde in i 74kg klassen där han tävlade ensam och satte alla sina tre lyft med fina 130kg i sista.

I 83kg klassen kom Sebastian Eriksson till start trots lite skadekänningar, han tryckte ändå upp 170kg i sitt andra lyft men bommade sedan på 175kg i sista, han plockade inte bara hem guldet utan blev även dagens bäste herrlyftare på poäng.

Veteranerna Anders Johansson och Johan Sundberg tävlade i 93kg klassen, båda klarade alla sina tre lyft men Anders var vassast då han klarade 152,5kg vilket inte bara gav guld utan även är nytt åländskt- och nytt SFI-rekord för 50-åringar. Han blev också dagens bäste veteranlyftare. Johan var också riktigt nöjd efter att ha satt nytt personbästa med 122,5kg.

Dagens tyngsta klass var 105kg klassen där Björn Berg plockade hem guldet med ett lyft på 155kg, silvret gick till lovande junioren Lukas Dimic, född -03, som enkelt satte alla sina tre lyft med 120kg som bäst, nytt tävlingspers. Han fick också pokalen för bäste juniorlyftare med sig hem.

Veteranen Klas Helén var ende lyftare i utrustade tävlingen, han vägde in på lätta 93,2kg i 105kg klassen och satte 90kg i sitt andra lyft, han fick även upp 100kg i sista lyftet med den underkändes av domarna då det slog i ställningen.

Som vanligt ett stort tack till alla som hjälpte till under dagen, domare, passare, sekretariat och andra.

Just nu är det lite oklart när nästa tävling blir här på hemmaplan men vi hoppas att det skall gå att ordna denna typ av mindre tävlingar också under de kommande månaderna.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU