KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

ÅKK hoppar av som arrangörer för Finska mästerskapen i bänkpress 2020

ÅKK har stått som arrangörer för årets finska mästerskap i bänkpress med utrustning, tävlingen har varit planerad att hållas på Idrottsgården i Mariehamn helgen den 12-13 december.

På grund av den uppkomna situationen med ökad spridning av Covid-19 i mer eller mindre hela landet har vi dock valt att hoppa av som arrangörer.

Det var naturligtvis ett tråkigt beslut att fatta men då man ser hur några enstaka fall här på Åland kan få stor påverkan på vårt relativt lilla samhälle känner vi att det skulle vara oansvarigt av oss att ta in ett hundratal lyftare och deras coacher från hela landet. Detta skulle också vara ett stort arrangemang som kräver mycket av alla våra medlemmar både i den förberedande fasen men också under själva tävlingshelgen och vi ser att risken finns att många av dessa kanske inte aktivt kan vara delaktiga i arrangemanget på grund av sjukdomar, karantänsregler, att man är i riskgrupp etc etc.

Vi har haft en bra dialog med finska styrkelyftförbundet och vi vill tacka dem för att de visat förståelse för vår situation och de söker nu med kort varsel en ny arrangör, om ingen hittas kommer årets mästerskap att ställas in. Eventuellt landslag kommer i så fall att plockas ut baserat på ranking från de senaste värdetävlingarna.

WWW.KRAFTSPORT.NU