KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

ÅKK-året 2019

Snart står det 2020 i kalendern och det är ännu en gång dags att ta en titt i backspegeln och sammanfatta ett ÅKK-år.

Vi har under året arrangerat sex tävlingar här på hemmaplan, Åländska mästerskap i både klassisk och utrustad styrkelyft och bänkpress samt två klubbtävlingar i klassisk styrkelyft. Antalet medlemmar totalt i föreningen var 59 stycken och vi har under året haft 30 aktiva lyftare, nio damer och tjugoen herrar varav två M18 juniorer. ÅKK slutade på sjuttonde plats i den finska klubbrankingen av totalt 99 aktiva föreningar.

Medaljskörden nationellt och internationellt har i år varit lite mindre än tidigare år på grund av att det har varit ett skadedrabbat år för bland annat Marcela och Kenta medan Ove inte tävlat internationellt under året. Med sju FM-guld, fyra FM-silver, två EM-silver och ett VM-brons så är det ändå allt annat än dåligt och extra roligt är det att två av våra juniorer, Liam Kagg och André Hjulström, debuterade i internationella sammanhang under året.

Finska Styrkelyftförbundets rankinglistor för det gångna året finns på deras hemsida damernas ranking klassiskt hittar du här, herrarnas ranking klassiskt här, damernas ranking med utrustning här samt herrarnas ranking med utrustning här. Några av höjdpunkterna där är Stina Lindell som ligger på en femteplats i den klassiska rankingen, Viktor Wikingsson som ligger sjua i M18. Värt att notera här är att man numera tar fram rankingen enligt IPF-poäng istället för som tidigare Wilks-poäng, skillnaden mellan dessa främst att lättare lyftare nu kan får en högre poäng än tidigare. Också Internationellt så finns det rankinglistor där ÅKK-lyftare finns med.

Klubbtävlingen i klassisk styrkelyft som avslutade året lockade fyra debutanter och vi ser att det finns flera som är intresserade av att tävla så vi hoppas på flera nya tävlade under det kommande året. Det finns också mycket annat att se fram emot under 2020, bland annat så kommer vi att arrangera SFI-mästerskapen i bänkpress samt även Finska mästerskapen i bänkpress med utrustning under året. Vi hoppas också på ett mindre skadedrabbat år för våra rutinerade landslagslyftare.

Vårt  Instagram konto där vi lägger ut lite blandade bilder på både stort och smått som händer i vår värld har idag 247 följare och på vår facebook sida fortsätter vi att länka in nyheter kring vår tävlingsverksamhet, främst för att sprida nyheter som läggs ut på hemsidan, idag har vi 612 följare där.

Gott Starkt år till er alla!

 

Utdrag av ÅKK-lyftarna från förbundets resultatranking för 2019

WWW.KRAFTSPORT.NU