KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Fem ÅKK-lyftare deltog på FM i bänkpress

Idag avgjordes årets finska mästerskap i bänkpress med utrustning i Borgnäs och fem ÅKK-lyftare fanns med i startfältet. Tyvärr var det åter igen ganska tunnsått med deltagare i de flesta klasserna och någon större strid om medaljerna bled det egentligen inte i någon klass under mästerskapet.

Veteranen Klas Helén var först ut, han tävlade i 105kg klassen för 70åringar där han som ensam deltagare tog hem guldet på ingångsvikten 110kg efter två bommar på 115kg.

På damsidan så tävlade Marcela Sandvik och Paulina Lndblad i 52kg respektive 72kg klassen. Marcela gick in på 102,5kg i sitt första lyft och klarade, hon kände dock av sin tidigare skadade arm och i och med att guldet redan var bärgat efter första lyftet samt att EM och VM kvalet var avklarat så valde hon att avtså vidare lyft för dagen. Två lyftare deltog i klassen.

Paulina var i bra form och bättrade på personbästat och det åländska rekordet med 5kg till 95kg efter att ha klarat alla sina tre lyft säkert. Hon slutade tvåa i klassen med två deltagare. Vinnaren Leena Vatanen klarade 122,5kg. Efter tävlingen fick Paulina lämna ett dopingtest.

Ove Lehto och Kenneth "Kenta" Sandvik var de enda två tävlande i +120kg klassen och tyvärr så råkade Kenta dra på sen en skada i ena armen under veckan före tävlingen och kunde inte gå för fullt idag. Istället för att riskera något så valde han då att endast göra ett lyft på 25kg, dock så innebär det ändå att han i och med att han deltagit på FM kan ta sej vidare till nästa års internationella tävlingar så det var ändå ett viktigt lyft för honom och det gav ju faktiskt också ännu en FM medalj till samlingen. Ove gick in säkert på 310kg och klarade, ökade sedan till 322,5kg i andra och klarade också det. Till sista lyftet begärde han 340kg och där fick han kämpa rejält men fick upp vikten till slut och godkänt med 2-1 av domarna, lyftet underkändes dock i efterhand av juryn så slutresultatet blev 322,5kg.

Synd att både Marcela och Kenta kämpar med skador men roligt att se att Klas tog sej till ännu ett FM, att Paulina fick till en bra tävling med skjorta och att Ove har krafter kvar trotts viktnedgång.

Med på resan som coacher var Hannes Immonen och Håkan Lehto.

Video från dagen hittar man här och resultat här (under Results - Competition categries)

Om ett år är det ÅKK som står som värd för detta FM, tyvärr så ser intresset för att tävla med utrustning ut att svalna mer och mer för varje år som går så vi får se hur mycket deltagare som kommer till start då.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU