KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Andre fyra på JEM i klassisk styrkelyft

Idag tävlade ÅKKs André Hjulström på junior EM i klassisk styrkelyft i Kaunas, Litauen. Detta är hans sista tävling som junior, efter nyår så är det seniorklasserna som gäller.

Han vägde in på 147,5kg och tävlade alltså i +120kg klassen för junioer U23 år där sju lyftare kom till start och målet för dagen var att ta sej upp på pallen. Han inledde med att klara sin fösta knäböj på 265kg utan problem, likaså kom 275kg bra i andra och i sista lyftet kom han hela vägen upp med 280kg men fick sedan lite obalans i övre läget och lyftet underkändes av domarna.

I bänken satte han också ingången på 162,5kg säkert men fick sedan inte riktigt till det i andra lyftet och bommade dä på 170kg. Han gick om på samma vikt igen i tredje lyftet och klarade då utan problem. Inför marken, som är Andrés starkaste gren, såg det ut som att han skulle kunna vara med och slåss om medaljerna totalt men tyvärr fick han bara ingångsvikten på 325kg där efter två bommar på 337,5kg varav den första var väldigt nära.

Totalt blev det nu 770kg och en fjärde plats totalt men han fick i alla fall trösta sej med delgrenssilver i marken. Guldet gick till Ryssland på överlägsna 815kg medan silver och brons gick till Irland och Storbritanien på 797,5kg respektive 790kg.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU