KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Dubbla EM-silver i bänkpress till Sandviks, ingen tävlingsstart för Ove

Europamästerskapen i bänkpress med utrustning har avgjorts under helgen i Tammerfors, för ÅKKs del så innebar det att Marcela och Kenneth "Kenta" Sandvik tävlande, Marcela under fredagen och Kenta under lördagen. Ove Lehto skulle också ha varit med men fick tyvärr lämna återbud på grund av sjukdom.

Marcela tävlade som sagt under fredagen då damernas 52kg klass avgjordes, detta mindre än ett halvt år efter hennes olyka på VM i bänkpress där hon bröt armen under ett lyft. Fem lyftare kom till start i klassen och Marcela inledde på 107,5kg i sitt första lyft, satte sedan 112,5kg i andra och låg därmed på en silverplats inför sista lyftet, hon jagades dock av både en rysska och en ungerska. Hon försökte på 115kg i sista lyftet men bommande, så gjorde dock både rysskan och ungerskan också så silvret var hennes! Guldet gick till överlägsne ukrainskan Oksana Vedmid som klarade hela 142,5kg. Detta blev Marcelas fjortonde start på öppna EM i bänkpress och hennes fjortonde medalj! Stort grattis både till medaljen och till att vara tillbaka!

Kenta tävlade under lördagen då herrarnas +120kg klass avgjordes. Sju lyftare kom till start och som vanligt så var det en spännande tävling där medaljerna inte var klara förän sista lyftet i tävlingen var avklarat. Kenta klarade ingångsvikten på 332,5kg i första lyftet, han ökade till 337,5 i andra lyftet men bommade tyvärr den vikten då han fick lite obalans i slutet av lyftet. Inför sista lyftet låg han på en silverplats efter Checken Jaroslav Soukal som klarat 347,5kg. Bakifrån jagade dock flera lyftare och Kenta valde att inte försöka jaga guldet utan fokuserade istället på att bättra på sin silverposition genom att gå om på 337,5kg vilket han klarade den här gången. Efter några spännande minuter där flera lyftare jagade medaljerna så stod det klart att Kenta höll sin silverplats. Stort grattis också till Kenta!

Ove Lehto skulle som sagt också ha varit med i startfälltet i +120kg klassen men var tvungen att stå över på grund av sjukdom den här gången, ser men till resultaten så hade han absolut varit en medaljkandidat om han kunnat komma till start.

Resultat och video från damernas tävling finns här och här. Resultat och video från herrarnas tävling finns här och här.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU