KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Tre ÅKK-lyftare tävlar på VM i klassisk styrkelyft

VM i klassiskt styrkelyft avgörs som allra bäst nere i svenska Helsingborg och för ÅKKs del så innebär det tre tävlingsstarter under de kommande dagarna. Sub-junioren Liam Kagg och junioren Andre Hjulström debuterar båda i internationella sammanhang medan Stina Lindell som tävlar i damernas öppna klass var nia på VM förra året.

Först ut är Liam som tävar i 93kg klassen för sub-juniorer nu inkommande söndag med start klockan 14:00 finsk tid. Fem lyftare finns anmälda i klassen och Liam har en bit upp till de övriga, formen inför tävlingen har dock varit bra med bland annat träningspers i både knäböj och bänkpress så vi hoppas att han får till en bra tävling och kanske också kan klättra över 500kg totalt.

Andre tävlar i juniorernas +120kg klass som agörs på måndag med början klockan 16:00 finsk tid. Sex lyftare är anmälda i hans klass och om formen är bra och han får till det så kan han vara med och slåss om en medaljplats.

Damernas öppna 63kg klass avgörs på onsdagen med början klockan 17:00 finsk tid och då hela tjugosex lyftare är anmälda i klassen så kommer den att delas upp i en A- och en B-grupp. Stina ligger på en artonde plats i förhandsanmälningarna och kommer troligen att tävla i B-gruppen.

Vi önskar alla lycka till!

Anmälningar, resultat, tidtabeller och länkar till livesändningarna hittar man på denna sida.

WWW.KRAFTSPORT.NU