KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Marcela och Kenta tävlar på VM i bänkpress i Japan

ÅKKs Marcela och Kenneth "Kenta" Sandvik åkte idag den långa vägen till Tokyo, Japan, för att under fredag och lördag tävla på årets VM i bänkpress med utrustning. VM tävlingarna har redan pågått några dagar i och med att man kör både klassiska VM i utrustning VM samtidigt, men både Marcela och Kenta tävlar som sagt i utrustnings tävlingen som börjar i morgon onsdag.

Marcela finns som vanligt med i damernas 52kg klass som avgörs under fredagen. Hon ligger sjua i förhandsanmälningarna i och med att hon är anmäld på för henne blygsamma 102,5kg. Formen är lite osäker och för att ta sej upp mot pallplatserna så skulle hon antagligen behöva prestera i nivå med personbästat på 125kg. Det kommer med andra ord att bli en tuff tävling för henne, men vi hoppas att resan inte tagit på allt för mycket och att hon får till en bra tävling.

Kenta tävlar under lördagen i herrarns +120kg klass och han ligger fyra i förhandsanmälningarna. Dock så är också Kentas form lite osäker då uppladningen har varit allt annat än bra i och med att han under våren har haft rosfeber och varit rejält krasslig. Amerikanen Leo får ta favoritskapet, men också bakom honom finns det en rad vassa lyftare så också Kenta kommer att få en tuff tävling, han brukar dock ha förmågan att tända till och ge det där lilla extra då det behövs så han är inte uträknad från medaljstriden ännu.

Länk till livesändningarna hittar man här och Marcela tävlar klockan 09:00 lokal tid vilket om jag räknat rätt blir klockan 03:00 på fredag morgon finsk tid. Kenta tävlar lördag klockan 16:00 lokal tid, dvs 10:00 finsk tid.

 

 

 

WWW.KRAFTSPORT.NU