KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Stina och Nicke tävlar på FM i klassisk styrkelyft

Under den kommande helgen avgörs årets finska mästerskap i klassisk styrkelyft uppe i Ylitorneå och för ÅKKs del så innebär det att Stina Lindell och Niclas "Nicke" Strand åker den långa vägen dit för att tävla.

Stina tävlar i 63kg klassen där tretton lyftare är anmälda. Stina är rankad tvåa i förhandsanmälningarna efter en lyftare som gått ner från 72kg klassen men bakom hotar också en rad lyftare så det kommer att bli en intressant tävling. Som vanligt då det är FM så är det inte bara medaljerna som skall delas ut utan även landslagsplatser står på spel, kvalgränserna till EM och VM ligger på 365kg respektive 380kg totalt.

Nicke tävlar i 74kg klassen där elva lyftare är anmälda och han ligger på en femte plats i förhandsanmälningarna. Han har tyvärr haft lite problem med småskador i knäböjen så där är formen osäker, men bänken och marken har sett bra ut så också här blir det intressant att följa. Upp till medaljerna är det dock en bit.

Också Emilia Michelsson var anmäld i 63kg klassen men hon har tyvärr haft problem med en sjuk rygg och valde att stå över tävlingen.

Tävlingarna livestreamas via denna sida och Stina tävlar på fredag med början klockan 14:00 och Nicke med början klockan 19:00.

WWW.KRAFTSPORT.NU