KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

ÅKK klubbtävling i klassisk styrkelyft

Under dagen arrangerade en klubbtävling i klassisk styrkelyft i Idrottsgårdens gym, sex lyftare var anmälda men tyvärr droppade tre av dem bort på grund av jobb och småskador. De tre kvarvarande lyftarna bjöd dock på en rad riktigt fina resultat.

Veteranen Johan Sundberg tävlade i 93kg klassen och inledde starkt med att sätta alla sina tre lyft i knäböj och han slog sitt eget SFI veteranrekord för 50åringar i sista lyftet med 193kg lastat. I bänken blev det 115kg från andra lyftet efter en bom på 117,5kg i sista. I marken avlsutade han också imponerande då han slog åländska veteranrekordet genom att dra 215,5kg i sista lyftet. Också totalen på 523,5kg noteras som nytt åländskt veteranrekord.

Sebastian Eriksson vägde efter lite extra mat och vätska in i 105kg klassen där målet för dagen var att slå Emil Sundbergs åländska rekord i bänken som låg på 175kg. Han körde dock på för fullt också i knäböjen och fick där med sej ett nytt personbästa på 222,5kg från sitt andra lyft. Han fick också upp 230kg i sista böjen, men lyftet underkändes av domarna på grund av dåligt djup. I bänken inledde han på nya rekordvikten 177,5kg och klarade utan problem, han satte sedan 182,5kg i andra lyftet och gjorde sedan ett bra försök på nya personbästavikten 185,5kg i sista dock utan att klara. I marken slutade han på 235kg vilket gav 640kg totalt.

Ove Lehto hade ett mål för dagen och det var att dra 300kg i marken, vilket han också klarade, vilket innebar att han nu dragit 300kg eller med på tävling under de senaste 26åren! I böjen satte han alla tre lyft med 250kg i sista och i bänken tryckte han lätt upp 240kg men bommade sedan i sista på 250kg. Totalt gav det 790kg.

Detta var också den fösta tävlingen med det nya poängräknings systemet, "IPF-points" som sedan nyår ersätter den tidigare Wilkspoängen och som används för att kunna jämföra resultaten mellan lyftare i olika viktklasser. Där var det Sebastian som var vassast med 593,80 poäng följt av Ove på 570,17 och Johan på 476,61 poäng.

Domare under tävlingen var Kenneth "Kenta" Sandvik, Åke Björklund och Timo Heiskanen. Tack till passarna och alla övriga som hjälpte till under dagen!

WWW.KRAFTSPORT.NU