KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

ÅKK körde styrkelyftuppvisning på årets Idrottsgala, där också ÅKK-lyftarnas internationella framgångar premierades

Årets Åländska Idrottsgala arrangerade under kvällen, galan hölls i vanlig ordning på Idrottsgårdens stora scen och var liksom tidigare år välbesökt. Ett av de återkommande inslagen är utdelningen av priser för Internationella framgångar där Marcela Sandvik och Ove Lehto fick komma upp på scenen och hämta priser. Också Kenneth "Kenta" Sandvik fick pris som hämtades av frun Marcela då Kenta är och coachar våra juniorer.

Ove var också nominerad till priset för Årets manlige idrottare efter sitt VM-silver i klassisk bänkpress under 2018. Årets pris gick dock till ultralöparen Fritjof Fagerlund, vinnare av Ultravasan 90 under 2018.

ÅKK stod också för ett av överraskningsinslagen som publiken bjöds på under kvällen, Johan Lehto vandrade in på scenen och snackade lite om Idrottsgårdens gym, om ÅKKs världsmästare, om ÅKKs lovande juniorer Liam Kagg och André Hjulström samt om skillande mellan tyngdlyftning och styrkelyft. Efter lite strul med draperiet så gick det till slut upp och ÅKKs lyftare stod redo med en lastad stång. Till tunga toner av Metallica, flashigt ljus och rök körde sedan Paulina Lindblad en knäböj, snabb omlastning och sedan var det Sebastian Eriksssons tur att köra en bänk och avslutningsvis så drog Nicke Strand en rätt tung mark till publikens jubel. Ett väldigt lyckat inslag som vi tror uppskattades. Stort tack till lyftarna och de som var med och förverkligade detta, Anders Johansson och Lucas Fellman som passade coh Simon Eriksson som filmade. Video på uppvisningen finns på vår facebook sida, tyvärr så filtreras en del av ljudet bort pga musiken.

WWW.KRAFTSPORT.NU