KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Silver till Liam på FM-debuten i klassisk styrkelyft

Rättelse; jag skrev tidigare att J-VM avgörs i Kanada, det var fel. Klassiska VM avgörs i Sverige, Helsingbord i juni också för juniorer!

Under dagen tävlade ÅKKs lovande junior Liam Kagg på junior FM i klassisk styrkelyft uppe i Honkajoki. Detta var Liams FM-debut i styrkelyftsammanhang och han tävlade i 93kg klassen för juniorer U18. Fem lyftare deltog i klassen och Liam hade siktet inte bara på medaljerna utan också på EM- och VM-kvalgränserna som ligger på 460kg respektive 477,5kg. Personbästat inför tävlingen låg på 465kg, men formen såg lovande ut.

Formen visade sej också vara riktigt bra och han satte alla sina nio lyft och det blev nya personbästan i samtliga moment samt totalt. I knäböjen blev det 170kg som bäst, i bänken 117,5kg och i den avslutande marken drog han lätt 200kg vilket innebar 487,5kg, nytt personbästa med hela 22,5kg. Detta räckte hela vägen till en silvermedalj endast 7,5kg efter segraren. Samtliga resultat noteras som nya åländska rekord för juniorer U18 och han kan nu också vara aktuell för en plats i juniorlandslaget under året. Junior VM avgörs i Sverige, Helsingborg, i juni  och EM i slutet av november i Litauen.

Resultat från tävlingarna finns här och video från dagens tävling här.

Med på resan som coach är Kenneth "Kenta" Sandvik.

I morgon tävlar André hjulström i +120kg klassen för juniorer U23 med start klockan 11:00. . Livesändningar från tävlingarna kommer att finnas här.

WWW.KRAFTSPORT.NU