KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Marcela och Kenta tävlar på EM i bänkpress

Nu i helgen avgörs årets Europamästerskap i bänkpress med utrustning nere i Hamm, Luxemburg. Både Marcela och Kenneth "Kenta" Sandvik finns med i startfälltet, Marcela tävlar som vanligt i 52kg klassen och Kenta i +120kg klassen.

I Marcelas klass finns totalt fyra lyftare med och Marcela ligger på en andra plats i förhandsanmälningarna efter landslagskamraten Hanna Rantala som kan anses vara storfavorit. Bakom Marcela hotar dock rysskan Olga Gataulina och hur medaljerna kommer att fördelas beror nog på dagsformen. Marcela gjorde 123,5kg på ÅM för några veckor sedan men då i 57kg klassen, vi får hoppas på att bantningen inte ställer till det för henne.

Kenta har sju motståndare i sin klass och också han ligger tvåa i förhandsanmälningarna och också här finns det en storfavorit till guldet i form av tysklands Kevin Jaeger medan det bakom Kenta finns en rad med lyftare som säkert vill vara med och slåss om medaljerna. Vi får lita på att Kentas rutin räcker hela vägen och att han kan plocka ytterligare en meriterande EM-medalj.

Tävlingarna streamas i vanlig ordning live via denna sida, Marcela tävlar i morgon fredag med början klockan 15 finsk tid medan Kenta dyker upp på lördag efter 14 finsk tid.

WWW.KRAFTSPORT.NU