KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Starkt startfällt på dubbla ÅM i bänkpress

Under dagen arrangerades åländska mästerskap i bänkpress, både klassiskt och med utrustning. Tio lyftare kom till start i den klassiska tävlingen som var först ut medan  fyra lyftare startade i utrustningstävlingen. Tävlingarna hölls nere i Idrttsgårdens gym och en liten pubik dök upp, tävlingarna livestreamades också via vår facebook sida.

I den klassiska tävlingen så var Niclas Strand lättast för dagen, han tävlade ensam i 74kg klassen där han fick med sej alla sina tre lyft med 130kg i sista lyftet.

Veteranen Christer "Crille" Gustafsson tävlade också han ensam, i 83kg klassen, han fick 95kg i första lyftet men bommade sedan då han försökte på 102,5kg i andra och stod sedan över sista lyftet för att spara sej till utrustningstävlingen.

93kg klassen var dagens största med tre deltagare, guldet gick till junioren Lucas Fellaman som gjorde sin andra tävling idag, han satte alla sina tre lyft med nya personbästat 140kg i sista. Silvret gick till Anders Johansson som ställde upp trotts en ömmande axel som krånglat sedan länge, han fick med sej två lyft med 130kg som bäst. Bronset gick till junioren Liam Kagg som i vanlig ordning bättrade på personbästat och det åländska juniorrekordet då han klarade 110kg i sitt sitsta lyft.

I 105kg klassen tävlade Björn Berg och Kjell Ekblom, Björn tog guldet då han klarade 150kg medan Kjell fick nöja sej med 137,5kg efter en bom på 145kg i sista.

John Eriksson tävlade ensam i 120kg klassen han satte 155kg i sitt andra lyft men bommade sedan då han skulle putsa personbätat med 160kg i sista.

I +120kg klassen fanns Ove Lehto och dagens ende debutant, Daniel Hellsten, med. Ove tog guldet med tre godkända lyft och 250kg i sista, men Daniel imponerade stort med att först sätta 175kg och sedan 185kg i sina två första lyft. Sista försöket på 195kg kom dock inte hela vägen upp den här gången, men det finns absolut potential för vikter upp emot 200kg! Han är också vass i både böj och mark och vi hoppas att han dyker upp i en styrkelyftstävling inom kort.

Crille och Ove valde att dubblera och ställde upp både klassiskt och med utrusnting, i utrustningstävlingen fanns också Marcela Sandvik och Erika Gadzova med, alla tävlade i olika viktklasser och ett godkänt resultat gav därmed en guldmedajl.

Marcela valde att tävla i 57kg klassen i stället för den vanliga 52kg klassen och hon fick til tre bra lyft med 123,5kg som bäst, en förbättring av hennes eger SFI-rekord i klassen med 0,5kg. Det är också över hennes eget finska rekord i klassen men resultatet kommer inte att räknas som rekord då det ḱräver domare med licens för att dömma nationella rekord för att vara godkänt.

Erika tävlade i 63kg klassen, hon gick in på 82,5kg men fick tyvärr inte till det idag och hon blev utan resultat.

Crille lyckades bra med skjortan på och satte alla tre lyft med 122,5kg i sista lyftet, han tävlade i också här i 83kg klassen.

I +120kg klassen plockade Ove hem tre godkända lyft med 340kg lastat på stången i sista lyftet.

I vanlig ordning ett stort tack till alla tävlande, passare, domare, sekretariat och andra som hjälpte till under dagen!

Nästa tävling på schemat är redan och två veckor då ÅM i klassisk styrkelyft avgörs, sedan är det en dryg månad innan vi har SFIM i styrkelyft på hemmaplan i slutet av oktober.

WWW.KRAFTSPORT.NU