KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Silver, nytt personbästa och nytt veteranvärldsrekord till Ove på VM i klassisk bänkpress

Ove Lehto tävlade idag i +120kg klassen för herrar på VM i klassisk bänkpress som avgjordes i Vanda, Finland. Ove var rankad tvåa i förhandsanmälningarna efter storfavoriten Thomas Davis från USA medan det inte direkt såg ut att vara någon som hotade bakifrån. Ove vägde in på rekordtunga 163,23kg men han var ändå 32kg lättare än den 20 år yngre jätten Davis som vägde in på 195,67kg.

Ove gick in säkert på 255kg medan Davis dundrade på med 280kg i sitt fösta lyft och båda klarade. Till andra lyftet ökade Ove till 262,5kg ock klarade även den vikten vilket innebar att han bättrade på sitt eget veteranvärldsrekord från förra året med fem kilo. Davis stänkte upp nya världsrekordet i öppen klass 290kg i sitt andra lyft vilket i praktiken innebar att tävlingen redan var avgjord då de gick in till tredje lyftet.

Ove valde att gå på nya personbästat 272,5kg till sista lyftet och klarade också den vikten relativt enklet och naturligtvis ökade han därmed också på veteranvärldsrekordet ytterligare tio kilo! Jänkaren som redan hade guldet i sin hand drog en rövare och begärde upp 306kg i ett försök att ta hem priset som mästerskapets bäste lyftare på Wilkspoänk, dvs antal kilon lyfta i förhållande till kroppsvikt, men där tog det stopp för honom. Bakom Ove så tog Sveriges Joel Sundelin hem bronset med ett lyft på 247,5kg.

Efter tävlingen kan inte Ove vara annat än nöjd, nytt personbästa, nytt veteranvärldsrekord och VM silver på hemmaplan var nog så bra som han hade kunnat hoppas på.

WWW.KRAFTSPORT.NU