KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Marcela fyra på EM i styrkelyft, delgrenssilver i bänken

Europamästerskapen i styrkelyft pågår för fullt nere i Tjeckiska Pilsen och då det var dags för damernas öppna 52kg klass så fanns ÅKKs Marcela Sandvik med i startfälltet. Sex lyftare kom till start i klassen och för Marcelas del så såg det på förhand ut att vara en bit upp till de allra bästa.

Marcela inledde med att sätta 142,5kg i sin första knäböj, till andra lyftet gick hon på 150kg vilket blev ett riktigt kämparlyft men till slut kom hon hela vägen upp och fick godkänt av domarna. Det fanns inte mer att hämta i knäböjen och hon valde att stå över sista böjen för att spara på krafterna lite. I bänken fick hon med sej alla tre lyft med serien 112,5kg, 117,5kg och 122,5kg som avslutning vilket räckte till en andra plats efter Ukrainskan Klymenko som klarade 125kg. I marken gick hon in säkert på 142,5kg och i och med det så var det också mer eller mindre redan klart att hon skulle sluta fyra totalt då medaljtrion låg utom räckhåll och ingen hotade bakifrån. I och med detta så fanns det inte så mycket annat att göra än att försöka på nytt personbästa med 155kg på stången, om hon klarade så skulle det också bättra på hennes eget finska rekord i klassen. Tyvärr så blev den vikten för tung för dagen även om hon gjorde två bra försök. Nu stannade hon på 415kg vilket alltså räckte till en fjärdeplats totalt. Guld, silver och brons gick på 472,5kg, 442,5kg och 437,5kg.

Synd att sista marken inte kom hela vägen den här gången, men ändå starkt av Marcela att prestera så pass bra som hon gjorde. Värt att nämna är att Marcela var över tio år åldre är den näst äldste lyftaren i klassen. För Marcelas del så är det ingen vila som gäller då hon redan under nästa vecka finns med i veteranklassen på VM i klassisk bänkpress på hemmaplan i Helsingfors där hon får sällskap av Ove Lehto som tävlar i herrarnas öppna +120kg klass.

Resultat från tävlingen finns här och video här.

WWW.KRAFTSPORT.NU