KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Kenta utanför pallen på VM i bänkpress, slutade fyra efter att ha klarat 347,5kg

Bänkpress VMs sista dag bjöd i vanlig ordning på herrarnas tungvikt, +120kg klassen, där ÅKKs sjufaldige världsmästare Kenneth "Kenta" Sandvik fanns med. Bara sex lyftare kom till start i klassen och som vanligt då det handlar om bänkpress med utrustning så var det ganska öppet kring hur medaljerna skulle komma att fördelas. För Kentas del så var det bara att köra på och se hur långt kraftrna räkte för dagen. Han inledde med ett lite knöggligt men godkänt lyft på 347,5kg vilket innebar att han låg på en andra plats efter första rundan. till andra ökade han till 355kg men han lyckades inte låsa ut den vikten och inför sista valde han att gå på samma vikt för att jaga en silverposition dock utan att lyckas pressa vikten hela vägen denna gång heller.

I slutänden så var det storfavoriten Jonathan Leo från USA som plockade hem guldet med ett lyft på 380kg som han satte i tredje försöket efter att ha bommad på samma vikt i sina två föregående lyft. Mongoliets Altangerel Bujinlkham tog silvret efter att ha satt alla sina tre lyft med 356kg som bäst och bronset gick också till USA i och med att Jeffrey Snyder fick med sej 362,5kg från sitt sista lyft. Kenta slutade fyra vilket innebar att deta var första gången på jag vet inte hur många år som det inte fanns finska färger med på pallen.

Fullständiga resultat från mästerskapet finns här och video från tävlingen hittar man här.

Nästa tävling på tur nu är EM i styrkelyft i Tjeckien 6-12 maj där Marcela Sandik kommer att delta och sedan är det VM i klassisk bänkpress på hemmaplan i Helsingfors den 14-19 maj där både Marcela och Ove Lehto kommer att delta, Marcela i Masters1 klassen och Ove i öppna klassen.

WWW.KRAFTSPORT.NU