KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Marcela och Kenta tälvar på VM i bänkpress nere i Sydafrika

Årets välrdsmästerskap i bänkpress med utrustning avgörs denna vecka nere i Sydafrikanska Potchefstroom och både Marcela och Keneth "Kenta" Sandvik finns med i startlistorna till den öppna klassen. Tävlingsveckan har redan inletts med juniorer och veteraner men på fredag och lördag avgörs de öppna klasserna.

Marcela tävlar i 52kg klassen där fyra lyftare finns med i förhandsanmälingarna och Marcela ligger tvåa där. Upp till favoriten från Ryssland Yana Zadorina är det en bit men kan Marcela hålla sin vanliga nivå så bör hon kunna hålla undan för japanskan som hotar bakifrån om inget oförutsett händer.

Kenta finns i vanlig ordning med i +120kg klassen där sju lyftare är anmälda. Kenta ligger på en tredje plats och favoritskapet här ligger på USAs Jonathan Leo samt att förra årets vinnare av -120kg klassen från Mongoliet också finns med i toppen. Bakom Kenta så finns ytterligare ett par lyftare som kan komma att vara med och slåss om medaljplatserna.

Som vanligt så kan man följa tävlingarna live via webben, Marcela tävlar på fredag med början klockan 12:00 (finsk tid) och Kenta på lödaga med början klockan 14:00. Länk till livestreamen hittar man här.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU