KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Guld och brons till ÅKK under styrkelyft FMs andra dag

Under söndagen fortsatte FM-tävlingarna i styrkelyft med utrustning uppe i Tammerfors och för ÅKKs del så tävlade Marcela Sandvik och Paulina Lindblad i 52kg respetive 72kg klassen för damer.

Marcela hade endast en motståndare i sin klass och Marcela var den vassare av de två så guldet var mer eller mindre klart bara hon kunde ta sej igenom tävlingen. Målet för dagen var dock att klara EM- och VM-kvalet på 402,5kg respektive 415kg. Hon inledde bra med att klara alla tre knäböjar med 150kg som bäst, i bänken 122,5kg som bäst efter bom på 125kg i sista lyftet. I marken drog hon 142,5kg i första för att nå 415kg totalt, hon försökte sedan på 155kg i andra lyftet men bommade och valde sedan att stå över sista lyftet. Tråkigt att inte ha något direkt motstånd men guldet och VM-kvalet var bärgat och hon blev även tävlingarnas bäste damlyftare på poäng.

Paulina har inte så mycket erfarenhet av att köra med utrustning men hon fick ändå till en bra tävling med nytt personbästa på 160kg i knäböjen efter att ha klarat alla tre lyft. I bänken blev det lite kämpigare och hon fick bara med sej ett lyft på 77,5kg eftert två bommar på 82,5kg. I maken drog hon först 155kg, sedan 160kg men i sista lyftet på 170kg tog det stop. Totalt blev det nytt personbästa med 397,5kg vilket räckte till en bronsplats. Silver och guld gick på 407,5kg respektive 420kg. Knäböjen var nytt SFI-rekord i klassen.

Samtliga resultat från helgen finns här.

WWW.KRAFTSPORT.NU