KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

FM-guld i styrkelyft till Kenta

Under helgen avgörs finska mästerskapen i styrkelyft med utrustning uppe i Tammerfors. Under dagen så var det för ÅKKs del Kenneth "Kenta" Sandvik som tävlade då herrarnas +120kg klass avgjordes. Överlag så var det rätt tunnsått i startlistorna och i Kentas klass så var det bara den gamle kombatanten Jari Martikainen som också tog sej till start.

Kenta konstaterade efter tävlingen att det inte gick något vidare rent resultatmässigt. Han gick in på 360kg i första böjen men fick det underkänt med 2-1, han gick om på samma vikt i andra lyftet och "grisade upp det" med 2-1 vitt från domarna den här gången. Han hoppade sedan över sista böjen. I bänken gick det ändå rätt bra med alla tre lyften godkända, 325kg segt men upp 2-1 i första, samma med 332,5kg i andra och som avslutning 340kg vilket var dagens bäst lyft med 3-0 vitt. I marken inledde han med 270kg, drog sedan 285kg i andra och försökte sedan på 300kg i sista men orkade inte hela vägen idag. Totalt blev det 985kg och guld före Jari som fick ihop 945kg totalt.

Ingen höjdartävling för Kentas del men han gjorde det som behövdes och klarade också både EM och VM kvalet och landslagsplatesn bör därmed vara säkrad för året. Efter tävlingen fick Kenta lämna ett dopingtest.

I morgon tävlar Marcela Sandvik i damernas 52kg klass samt Paulina Liundblad i damernas 72kg klass. Livesändningar skall komma här och både Marcela och Paulina tävlar efter klockan 14.

WWW.KRAFTSPORT.NU