KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Rekordjakt på ÅKKs klubbtävling i klassisk styrkelyft

Idag arrangerade vi årets första klubbtävling i klassisk styrkelyft mere på Idrottsgårdens gym. Efter lite bortfall på grund av sjukdom kom sju ÅKK-lyftare och en gästlyftare till start.

Niklas Strand har dragit ner kroppsvikten rätt rejält under de senaste månaderna och vägde idag in i 74kg klassen, siktet var inställt på att bättra på Rasmus Eklunds åländska rekord på 212,5kg i marken. Bantningen hade dock i vanlig ordning satt sina spår och i böjen blev det bara ett godkänt lyft med 170kg efter att ha bommat på 192,5kg. I bänken fick han i alla fall med sej alla tre lyft med 117,5kg som bäst. Till marken fanns det ändå en del kraft kvar och han inledde med att slå det åländska rekordet med 213kg lastat, bättrade sedan också på SFI-rekordet i andra lyftet med 220,5kg lastat och till sista lyftet visade han var skåpet skulle stå genom att klara 235kg. Totalt gav det 522,5kg vilket är en bit under persobästat, men ändå bra med tanke på kroppsvikten.

I 83kg klassen tävlade Sebastian Eriksson och Henry Hermans, Sebbe fick alla tre böjar med 202,5kg i sista vilket innebar nytt åländskt rekord i klassen. Också i bänken gick bra och han kunde där bättra på sitt eget SFI-rekord från 170kg till 175kg. I marken drog han alla tre lyft med 230kg i sista, och totalen stannade därmed på 607,5kg, vilket räknas som åländskt rekord både klassiskt och med utrutsning. Henry fick med sej 120kg i från böjen men bommade sedan tyvärr ut sej efter tre misslyckade bänkar.

Björn Berg och Anders Johansson tävlade i 93kg klassen, Björn brukar vanligen tävla i 105kg klassen men han inledde starkt med i knäböjen med 225kg, i bänken fick han alla lyft med 147,5kg, inte riktigt de vikter vi är vana med från honom, men ändå ok. I marken fick han med sej 242,5kg från sista lyftet och totalt blev det 615kg.  Anders har haft problem med en axel men var ändå tävlingssugen och målet för dagen var att bättra på det åländska veteranrekordet i bänkpress för 50åringar. Böjen blev däför symboliska 75kg och därefter bättrade han på rekordet med 15kg till 135kg i sin sista bänkpress, uppdraget slutfört och han avslutade med att dra 215kg i marken vilket också är nytt åländskt veteranrekord.

Johan Eriksson tävlade ensam i 120kg klassen och bättrade där på alla sina personbästan efter serien 230kg i knäböj, 155kg i bänkpress och 260kg i maken. Han hade också ett bra försök på 270kg i sista marken, totalt blev det 645kg,

Ove Lehto vägde för dagen in på sin tyngsta kroppsvikt någonsin, 162,4kg och tävlade i vanlig ordning i +120kg klassen. Han har under en längre tid valt att prioritera bänkpressen så antalet knäböjspass har inte varit många, han körde därför rätt försiktigt i böjen med tre godkända lyft och 275kg i sista. I bänken såg det bra ut på de två första lyften och till sista så begärde han upp nya personbästat 265kg vilket också kom upp med bra fart. Bänken var också nytt SFI-rekord för veteraner. I marken var målet för Ove att klara 300kg eller mer vilket han också gjorde efter 320kg i sista lyftet, detta var tjugofemte året i rad som han drog 300kg eller mer i marken på tävling. Totalt gav det 860kg, ett riktigt bra resultat med tanke på att böjen inte var bättre än den var.

Gästlyftaren var Timo Heiskanen (M-Club) som tävlade i 74kg klassen, han plockade med sej 190kg i knäböj, 120kg i bänkpress och avslutade med att klara imponerande 262,5kg i marken. Totalt blev det 572,5kg.

Tävlingarna webbsändes live via vår facebooksida och en liten publik hade också sökt sej till gymmet för att följa tävlingen.

Stort tack till domarna, passarna, sekretariatet och övriga som hjälpte till under dagen!

 

 

 

WWW.KRAFTSPORT.NU