KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

ÅKK-året 2017

Liksom tidigare år så har det varit ett händelserikt år som vi ser tillbaka på.

Under 2017 har vi arrangerat fem tävlingar här på hemmaplan, ÅM i bänkpress och styrkelyft, både klassiskt och med utrustning samt en klubbtävling i styrkelyft. ÅKK har under året haft 26 licensierade lyftare (5 damer och 21 herrar) hos Finlands Styrkelyftförbund och antalet medlemmar totalt under året har varit 69 stycken. Totala antalet licensierade lyftare i Finland under året har varit 923 fördelat på 120 olika föreningar.

ÅKKs medaljskörd nationellt och internationellt har i vanlig ordning varit exceptionell med sju FM-guld, två FM-silver och ett FM-brons samt ett VM-guld, två VM-brons, ett EM-guld, två EM-silver och två EM-brons!

Som vanligt finns Finlands Styrkelyftförbundets ranking för det gångna året på deras hemsida, damernas ranking klassiskt hittar du här, herrarnas ranking klassiskt här, damernas ranking med utrustning här samt herrarnas ranking med utrustning här. Några axplock från dessa är Stina Lindell som ligger på andra plats i damernas klassiska ranking totalt medan Marcela Sandvik toppar motsvarande ranking med utrustning. På herrsidan finns Emil Sundberg på 27e plats i den klassiska rankingen medan Kenneth "Kenta" Sandvik ligger tvåa i utrustningsrankingen.

Också Internationella styrkelyftförbundet (IPF) har rankinglistor baserat på de internationella tävlingarna under året, du hittar dem här. Främsta noteringen där är Ove Lehtos tredje plats i wilksrankingen för bänkpress med utrustning men också Marcela, Kenta, Stina och Sandra Lönn finns med i dessa listor.

Vi kan nu blicka framåt mot ännu ett intressant år där FM-tävlingarna drar igång redan i januari då vi också hoppas på priser på Idrottsgalan och sen snurrar det i vanlig ordning på med tävlingar på alla nivåer och vi hoppas att intresset för att träna och tävla i styrkelyft och bänkpress fortsättningsvis skall vara stort!

Under året har vi också öppnat upp ett Instagram konto där vi lägger ut lite blandade bilder på både stort och smått som händer i vår värld, för tillfället har vi 131 följare. På vår facebook sida fortsätter vi att länka in nyheter kring vår tävlingsverksamhet, främst för att sprida nyheter som läggs ut på hemsidan, idag har vi 520 följare där.

Gott Starkt år till er alla!

WWW.KRAFTSPORT.NU