KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

ÅKK-lyftare nominerade till priser på den Åländska Idrottsgalan

Ålands Idrott arrangerar i vanlig ordning den Åländska Idrottsgalan i början av det nya året, närmare bestämt den 20 januari. Där premieras åländska idrottare för sina prestationer under året som gick. Tre VM-medaljer och fem EM-medaljer under 2017 gör att det i vanlig ordning så finns en rad ÅKK-lyftare med bland de nominerade,

Stina Lindell och Marcela Sandvik finns med i kategorin "Årets kvinnliga idrottare", Stina med EM-brons i klassisk styrkelyft, finländskt rekord i marklyft och en andra plats i den finländska klassiska rankingen i bagaget medan Marcela kan stoltsera med VM-brons och EM-silver i bänkpress samt veteranvärldsrekord i bänkpress samt en toppnotering i rankingen från 2017.

I kategoring "Årets manliga idrottare" finns både Ove Lehto och Kenneth "Kenta" Sandvik med. Ove med VM-guld i bänkpress, EM-brons i klassisk bänkpress och nya personbästan i bänken både klassiskt och med utrustning samt Kenta med EM-guld, VM-brons och ett veteranvärldsrekord i bänkpress.

Ove är också nominerad i kategorin "Årets prestation" efter sitt VM-guld i bänkpress där han som underdog ökade med 32,5kg till nya personbästat 385kg i sista lyftet och därmed slog storfavoriten från USA.

Alla nomineringar och mer info hittar du här.

WWW.KRAFTSPORT.NU