KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

2024-06-29 SFI-mästerskap/Åland Sport Week i bänkpress, Mariehamn

29/6 2024 SFIM i bänkpress i Mariehamn, arrangeras i samband med Åland Sport Week.

Lördagen den 29 juni kommer vi att arrangera årets SFI-mästerskap i bänkpress, detta görs som en del av Åland Sport Week där vi också bjuder in lyftare inte bara från övriga finska föreningar utan också öppnar upp för tävlande från Sverige att komma över och tävla på Åland. Planen är också att tävlingen skall hållas utomhus på torget i Mariehamn vilket vi hoppas fånga en publik som inte annars söker sig till en bänkpresstävling.

I praktiken så kommer det att vara två tävlingar i en som avgörs under dagen, för de tävlande som kommer från SFI-föreningar så är det de vanliga SFI-mästerskapen som avgörs. De deltar också tillsammans med övriga lyftare i Åland Sport Week tävlingen som kommer att se lite annorlunda ut då alla tävlar i öppen viktklass men uppdelade i klasserna lättvikt, mellanvikt, lätt tungvikt och tungvikt och vinnarna utses baserat på IPFGL-poäng, lite förenklat hur mycket man lyfter i förhållande till sin kroppsvikt.

Klasserna delas enligt nedan:

- Lättvikt (damer -47 kg och -52 kg, samt herrar -59 kg och -66 kg)
- Mellanvikt (damer -57 kg och -63 kg, samt herrar -74 kg och -83 kg)
- Lätt tungvikt (damer -69 kg och -76 kg, samt herrar -93 kg och -105 kg)
- Tungvikt (damer -84 kg och 84+ kg, samt herrar -120 kg och 120+ kg)

Anmälan görs i mail till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Anmälan behöver innehålla namn, ålder, klubbtillhörighet, viktklass samt klassisk eller med utrustning. OBS klassfast anmälan! Inga byten av viktklasser efter 8.6.2024.
De som önskar tävla både klassiskt och med utrustning väger in endast en gång och tävlar alltså i samma viktklass båda gångerna.

Anmälningsavgift: 35€ 
Kontonummer: IBAN FI0255780440014794
BIC/SWIFT: OKOYFIHH
Mottagare: Ålands Kraftsportklubb
Sista anmälningsdag: 08.06.2024
Anmälningsavgift återbetalas ej vid utebliven tävlingsstart.

Medaljer till topp-3 i lättvikt, mellanvikt, lätt tungvikt samt tungvikt. Ytterligare pris till bästa dam- respektive herrlyftare. Tävlingen är både klassisk och med utrustning. Domare med rätt att döma nationella rekord kommer att finnas.

En överenskommelse med Svenska Styrkelyftförbundet har även möjliggjort deltagande för tävlande från Sverige (dispensansökan till tävlingskommittén i Sverige behövs dock, kontakta oss för mer info!).

Allmän info om Åland Sport Week hittar man här och specifikt om bänktävlingen här.

Informationen finns även på Finska Styrkelyftförbundet hemsida (på finska)

 

WWW.KRAFTSPORT.NU