KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Handledning för dig som vill tävla i styrkelyft

Denna sida är för dig som är intresserad av att tävla på någon av våra lokala tävlingar arrangerade av ÅKK. Förutom att anmäla sig till en tävling så finns det en del annat att tänka på, läs igenom nedanstående info och hör av er till oss om något är oklart eller om ni har frågor!

Det ekonomiska och praktiska före tävling:

Man behöver registrera sig hos Finlands Styrkelyftförbund (SVNL) och skriva på ett tävlingskontrakt/antidopingkontrakt. Instruktioner på svenska finns här.
OBS! Kontraktet måste nya tävlande skriva minst tre månader före första tävlingen. Kontraktet gäller tills vidare, såvida inte nya antidopingregler gör att ett nytt kontrakt måste skrivas, vilket sker med några års mellanrum. Nuvarande kontrakt trädde i kraft år 2015.
När kontraktet är ifyllt länkas man vidare till sin nätbank där man kan betala avgiften för tävlingslicens för nuvarande kalenderår. Avgiften är 80 € per kalenderår. Juniorer upp till 18 år betalar 40 €.
Man kan även välja att kostnadsfritt enbart skriva på antidopingavtalet så att tremånadersperioden börjar ticka ner, ifall man eventuellt ska börja tävla men inte helt har bestämt sig. Detta alternativ är att rekommendera för den intresserade, så säkerställer man att man inte missar den där tävlingen man är sugen på.

30 € ska betalas in till Ålands Kraftsportklubb r.f. för det kalenderår man tävlar, innan man tävlar. ÅKKs kontonummer är FI0255780440014794. Juniorer upp till 18 år betalar 15 €. Skriv som meddelande födelseår och hemkommun, men om du någon gång tidigare har varit medlem räcker det med referensnumret 5555.
OBS! Dessa summor till SVNL och ÅKK bör betalas in på rätt kalenderår så att de registreras på rätt års bokföring. Alltså inga tidiga inbetalningar på hösten för följande års tävlingsavgifter.
ÅKK vill även ha ett undertecknat tävlingsavtal/drogpolicy vilket är ett krav från Ålands Idrott för att få bedriva tävlingsverksamhet under deras takorganisation. Fråga någon i föreningens styrelse efter blanketten.

Tävlingsklädsel som är obligatorisk:

OBS! från och med den 1/1 2016 krävs det att trikåer och bälten är av IPF-godkänt märke, se lista över tillåten utrustning här.

- bänktrikå i alla moment (alternativt knäböjsdräkt i knäböj samt marklyftdräkt i marklyft).
- knälånga strumpor i marklyft. Liten tillverkarlogo (max 2 x 5 cm) t.ex. Nike, Adidas är ok.
- sportskor för inomhusbruk.
- korta underkläder. Eller rättare sagt: boxers och andra underkläder med "ben" är förbjudna.
- t-shirt med u-krage, som döljer axlarna, utan reklam. Liten tillverkarlogo (max 2 x 5 cm) t.ex. Nike, Adidas är ok. Herrar får dra marklyft utan t-shirt.
Teknisk regelbok.
Utrustning kan köpas t.ex. på SportheavyPowerzite, Goodlift, Voimaharjoittelu, WahlandersMM Sports.

Tävling:
Invägningen inleds maximalt två timmar före tävlingen börjar och avslutas 30 min före tävling.
Viktklasser för damer: 43kg (endast juniorer) - 47kg - 52kg - 57kg - 63kg - 72kg - 84kg - +84kg
Viktklass för herrar: 53kg (endast juniorer) - 59kg - 66kg - 74kg - 83kg - 93kg - 105kg - 120kg - +120kg
Ålderskategorier: 12-14 år, U18 år, U23 år, Öppen, 40-49 år, 50-59 år, 60-69 år, 70+ år.
På ÅM och SFIM tävlar alla i öppen åldersklass, oavsett ålder.

Vid frågor, tveka inte att kontakta ÅKK:
lla är välkomna!

WWW.KRAFTSPORT.NU