KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Priser till Marcela och Stina under den åländska Idrottsgalan

Igår arrangerades den åländska Idrottsgalan på Idrottsgården i Mariehamn, som vanligt var det en fullsatt sal som bjöds på underhållning och god mat under kvällen. För ÅKKs del så var det en hel del spänning då vi hade flera nominerade i de olika klasserna. Marcela Sandvik var nominerade både till Årets kvinnliga idrottare samt årets prestation efter sitt lyckade år 2016 som toppades med ett VM guld. Stina Lindell fanns också med i klassen Årets kvinnliga idrottare samt att hon även var en av kandidaterna till Ålandstidningens bragdmedalj. Ove Lehto och Kenneth "Kenta" Sandvik var båda nominerade till Årets mannliga idrottsman.

Som vanligt så uppmärksammades också internationella framgångar under året där man premierade åländska idrottare som under året tagit VM- eller EM- medaljer. Där fick Kenta och Ove gå upp på scenen och hämta utmärkelser, Marcela var tyvärr inte på plats så Kenta fick famnen full.

Lite oväntat var det Stina som ropdes upp då Ålandstidningens bragdmedalj delades ut, men ålänningana hade gett sin röst till henne, stort Grattis!

Marcela var den som fick priset för Årets kvinnliga idrottare så Kenta fick gå upp på scenen ännu en gång, stort grattis också till henne.

I kategorin Årets mannliga idrottare så var det seglaren Staffan Lindberg som fick priset och årets prestation gick inte oväntat till IFK Mariehamn fotboll.

WWW.KRAFTSPORT.NU