KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Fem åländska juniorer tävlar under nästa vecka på J-VM i klassisk styrkelyft nere på Malta

Junior VM i klassisk styrkelyft har dragit igång nere på Malta och hela fem av ÅKKs juniorer finns med i startlistorna! Alla anmälningslistor hittar man här, tidtabellerna här (lokal tid är timme efter finsk) och länk till livestreamarna hittar man här.

Först ut är Emil Högbäck som tävlar i 66kg klassen för juniorer U23 som avgörs nästa måndag, 2/9. Han ligger där på en fjortonde plats bland fjorton deltagare i klassen, tuft motstånd med andra ord men vi hoppas att han skall få till en bra tävling!

Filip Strand tävlar i 83kg klassen för juniorer U18 under torsdagen, 5/9. Totalt tjugosex lyftare finns med i klassen och Filip ligger på en artonde plats, också där hårt motstånd emed andra ord men anmälningsvikten ligger en bit under träningsresultaten och i marken är det mycket möjligt att han kan vara med och slåss omen framskjuten placering.

I 83kg klassen U23 finns Otto Sjuls med på en tjugoåttonde plats bland hela trettiotvå lyftare! Man bör komma ihåg att Otto under förra året tälvade i U18 klassen och alltså i år ställs mot betydligt äldre motståndare. Klassen avgörs under fredagen den 6/9.

Kasimir Portin tävlar i 93kg klassen U23, en klass som är ännu större med trettiofem deltagare och Kasimir ligger på en trettionde plats, också Kasimir tävlar under fredagen.

Söndagen den 8/9 tävlar Aaron Nordberg i 120kg klassen U23 med arton lyftare med och Aaron ligger på trettonde plats.

Att hela fem åländska juniorer finns med på ett VM är stort och den som sett dem på gymmet vet också att de tränar både hårt och målmedvetet, otroligt roligt att de har fått chansen att tävla här! Vi önskar alla stort lycka till, ge gärnet!

WWW.KRAFTSPORT.NU