KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Ännu ett silver och ett brons under sista dagen på junior FM i klassisk styrkelyft

Under söndagen så tävlade ytterligare fyra ÅKK-juniorer på J-FM i Påmark, Kasimir Portin och Lucas Fogde i 93kg klassen U23 samt Aaron Nordberg och Lukas Dimic i 120kg klassen U23.

I 93an kom tolv lyftare till start och både Kasimir och Lucas fick till bra tävlingar. Kasimir satte nytt personbästa och nytt åländskt rekord med 227,5kg i andra rundan och försökte sedan på 235kg i sista men det blev för tungt för dagen. I bänken fick han med sej alla tre lyft med 160kg i sista, också det nytt personbästa, och i marken blev det två godkända med 260kg som bäst efter bom på 270kg i sista. Totalt gav det nytt personbästa och nytt åländskt rekord på 647,5kg och en sjätte plats i tävlingen. Lucas satte nya personbästan i både knäböj, marklyft och totalt efter serien 167,5kg i knäböj, 122,5kg i bänkpress, 200kg i marklyft och 490kg totalt vilket gav en tolfte plats. Guld, silver och brons gick på 810,5kg, 715kg och 710kg.

Fyra lyftare kom till start i 120kg klassen och Aaron fick till en bra start i tävlingen med nya personbästan i både knäböj och bänkpress efter att ha satt alla tre lyften i båda momenten. Bänken var nytt SFI-rekord i klassen. Lukas siktade in sej på nya personbästan men fick tyvärr en kämpig start då han endast fick med sej ingångsvikterna i alla tre moment med 220kg i knäböj, 137,5kg i bänkpress och 275kg i marklyft. Han hade 285kg hela vägen upp i andra marken men lyckades tyvärr inte riktigt låsa ut de sista centimetrarna och lyftet underkändes av domarna. Totalt gav det brons på 632,5kg, femton kilo under personbästat från SFIM i slutet av förra året. Aaron fick en bra start då han satte alla tre knäböj med nytt personbästa och nytt åländskt rekord på 250kg i sista böjen. Också i bänken belv tre godkända och personbästa samt åländskt rekord efter att han tryckt upp 190kg i sista lyftet. Han avlutade också starkt i marken med tre godkända och ett fint pers på 290kg i sista, totalt slutade han på 730kg, nytt pers totalt med hela 30kg och även nytt åländskt rekord. Detta gav honom en silvermedalj, guldet gick på 782,5kg.

Starkt jobbat av alla tio som tävlade under helgen, riktigt roligt att se att träningen ger resultat vi ser fram emot många nya personbästan under det kommande året! Det är inte heller omöjligt att några av lyftarna kan bli aktuella för landslagslatser senare under året.

Finska förbundet har lagt ut mycket bilder från helgen här.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU