KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

ÅKK-året 2023

Samtliga årets tävlingar finns nu sammanställda här, alla som tävlat under året får gärna kolla igenom listan och höra av sig ifall de ser något fel så att vi får det rätt till årsberättelsen.

Totalt har det varit åttiosex tävlingsstarter under året fördelat på trettionio lyftare, tio damer och tjugonio herrar, dessa siffror är ytterligare en förbättring av förra årets rekordsiffror! Fem lyftare gjorde fem enskilda tävlingar under året; Lucas Fogde, Otto Sjuls, Malin Olofsson, Ann-Sofi Boman och Ove Lehto.

Vi har under året haft tolv FM-starter vilka gav två guld, fyra silver och ett brons. Internationellt har vi haft en NM-start vilket gav ett silver, fyra EM-starter vilka gav tre guld och sex VM-starter vilka gav ett silver.

Vi har ordnat sex tävlingar fördelat på fyra klassiska och två utrustade; SFIM i klassisk styrkelyft, ÅM i klassisk styrkelyft, ÅM i klassisk och utrustat bänkpress samt två klubbtävlingar i klassisk styrkelyft.

För skojs skull brukar vi också räkna ut medelvikten på alla våra tävlande över alla tävlingar vilket i år stannade på 89,02kg. Kenta var tyngst med 142,84kg medan Marcela varit lättast med 51,49kg. Klas var äldst, född -42 medan Filip Strand född -07 var yngst.

Finska rankinglistorna för 2023 hittar man här och för ÅKKs del är det återigen Stina Lindell som är vassast med en femteplats totalt för damer i klassisk styrkelyft, hon slutade också femma i rankingen för klassiska bänkpressen.
ÅKK-rankingen för året kan man kolla på här, alltid kan det sporra till att bättre lite inför kommande tävlingar om man kan slå kompisen!

Vårt Instagramkonto där vi lägger ut lite blandade bilder på både stort och smått som händer i vår värld har idag 497 följare och på vår facebooksida fortsätter vi att länka in nyheter kring vår tävlingsverksamhet, främst för att sprida nyheter som läggs ut på hemsidan, idag har vi 734 följare där.

Gott Starkt och Friskt År till er alla!

WWW.KRAFTSPORT.NU