Startsida
   Om klubben
   Medlemmar
   Tävlingar
   Rekord
   Bilder
   Video
   Forum
   Länkar

   SFI

   Bänkpress
   FM 2006

 
Startsida
 


Mera information om olika nyheter


[26-12-2002] En liten sammanfattning av året som gått.
   
Årets första tävling var bänkpress FM för juniorer den 10 februari. Fyra ÅKK lyftare deltog Thomas, Jon, Elis och Jonas . Med sig i bagaget hem hade de med sig tre silver och ett brons.
   Lite drygt en månad senare var det dags för FM i styrkelyft för juniorer och seniorer, åtta lyftare från Åland åket den långa vägen upp till Ylitorneå. Juniorerna Thomas, Jon, Elis och Jonas gjorde bra ifrån sig och tog hem fyra silver. Seniorerna tävlade dagen efter var Kenneth, Karl-Johan, Ove och Kenta. Resultatet blev två fjärde platser ett brons och ett guld. Ove som tog hem FM guldet för sjätte året i rad fick också pris för tävlingarnas bästa lyftare.
Kenneth, Ove och Kenta deltog i FM i bänkpress den 6 april. Kenneth fick hårt motstånd och slutade femma medan Ove och Kenta plockade hem en varsin guldmedalj.
   Thomas fick efter sin fina insatts på FM åka på NM i styrkelyft för juniorer nere i Danmark med ett silver som slutresultat.
   Också Kenta fick åka på NM, men i bänkpress. Där visade han ett litet prov på vad som komma skulle genom att ta hem silvret.
   Den 12 maj var ordnades EM i styrkelyft i Eskilstuna. Ove deltog i 125kg klassen och gjorde där mycket bra ifrån sig och knep silvret.
   Den 18 maj ordnades "Barnens dag" på torget i Mariehamn och ÅKK visade upp sig lite. Elis drog Pelles lastbil och Ove och Kenta hade dragkamp med barnen.
ÅM i styrkelyft ordnade vi den 25 maj och hela elva deltagare ställde upp. Förutom de "vanliga" så fanns det även några nya ansikten på startlinjen. Bland annat Jonas Nordberg, Jimmy Pero och John Clemes. Tävlingarna gick bra och avslutades med lite publikfrieri när Ove och K-J drog 550kg i tvåmanna marklyft.
   För att fördriva tiden lite under sommaren så hade vi en liten friidrottstävling på IP i Mariehamn med grenas rom 100m, Slägga, kulstötning, höjdhopp och längdhopp.
   Den 20 juli ordnade vi för tredje året i rad tävlingen "Ålands starkaste man" på torget i Mariehamn i samband mer Rockoff festivalen. Nio deltagare kämpade i de fyra grenarna "Hercules hold", Skottkärra med bil, "Vikingapress" och avslutades med ett medley där man bland annat skulle lyfta säckar och stenar. Ove vann tör tredje året i rad och fick därmed en fribiljett till tävlingen "Åland Strongman GP" som ordnades senare under hösten.
   Helgen efter åkte nio lyftare till Borgå för att delta i SFIM i bänkpress. Resultatet blev nio medaljer av olika valör! Ove passade också på att ta det nordiska rekordet genom att pressa 265,5kg.
För första gången anordnades en internationell starkeman tävling på Åland, "Åland Strongman GP", vilket var en deltävling i IFSAs "Strongman superseries". Ove kämpade mot åtta av världens starkaste män. Han slutade sist men inte utan att ha visat att han var att räkna med bland annat genom att dela segern i grenen marklyft med bil. Svenske Jorma Paananen vann tävlingen.
Ove och Kenta åkte till Tjeckien i slutet av augusti för EM i bänkpress. Ove slutade fyra och Kenta femma.
   Karl-Johan deltog den elfte september i styrkelyft FM för poliser och vann där sin klass. Han fick därmed även åka till Norge på NM och vann också där.
   I början av oktober ordnade vi en liten sammankomst där vi tävlade i lite udda grenar, bland annat korvätning stod på programmet, elis vann med 19st korv med bröd. Jonas fick priset för outstanding performance genom att lägga upp en 112kg sten på axeln.
   En vecka efter det åkte Ove och Elis till Jakobstad för att delta i en styrkelyft tävling. Det hela slutade med att Ove ökade på sitt eget nordiska rekord till 272,5kg.
SFIM i styrkelyft ordnades i Ekensäs den första december. Laget led tyvärr av en del skador, men tio ÅKK lyftare kom ändå till start, bland annat gjorde Pelle come-back efter många års uppehåll. Dagens tuffaste resultat stod Kenta för då han ökade på det finska rekordet i bänkpress med tio kilo till 280kg.
   Helgen efter åkte Ove och Kenta till Luxemburg och VM i bänkpress. Ove var nära att ta hem en brons medalj, men räckte inte riktigt hela vägen och slutade sexa, medan Kenta åter igen överraskade alla inklusive sig själv genom att öka på sitt nysatta personbästa till 287,5kg och därmed säkra bronset!
   Som avslutning på klubbens bästa år genom tiderna ordnade vi en liten bänkpress och grepp tävling i salen. Dagen avslutades med julbord på Club Marin.

[21-12-2002] Årets upplaga av fototävlingen B&K Open är nu avgjord. Ålänningen Joel Kanerva blev tvåa.
   Den svenska tidningen B&K Sports Magazine anordnar varje år en tävling som går under namnet B&K Open där läsarna får skicka in bilder på sig själva för att bedömas av professionella bodybuilding domare. I årets upplaga deltog tre ålänningar varav två ÅKKare i tävlingen med totalt ca 90 deltagare.
   Sverige-ålänningen Joel Kanerva deltog för tredje året i rad, han har tidigare slutat som sexa och femma men tog i år steget upp till andra platsen! Grattis! Joel sattsar nu för fullt för att vara med på en riktig tävlingsscen under nästa års upplaga av Luciapokalen och Decemberkuppen. Lycka till!
  Två som kanske inte sattsar riktigt lika mycket som Joel, men som ändå vågade ställa upp var jag själv (Johan Lehto) och Anders Johansson. Efter några månaders hård träning och diet så tog vi bilderna i början av oktober och skickade in dem till redaktionen. Resultatet blev bättre än väntat då jag slutade på trettonde plats och Anders som nummer 28. Kul! 
Se våra tävlingsbidrag här.
  Kan ju också påminna om att 1998 vann Kenneth "Kenta" Sandvik hela tävlingen... 

[15-12-2002] Igår hade vi en liten tävling i kroppsviktsbänk, "Luciapumpen", och en liten grepptävling.
   I bänkpresstävlingen lyfte killarna på en vikt som var lika med kroppsvikten medan tjejerna körde på halva kroppsvikten. Vinnare i tävlingen blev en tjej!. Det var Ulrika Skaglund som pressade hela 29reps på 27,5kg, kul! Tvåa blev Ove med 24reps på 126kg, trea en nyopererad Thomas med 23reps på 79,5kg, fyra var Kenta med 22reps på 140kg, femma Johan (jag) med 21reps på 86,5kg, sexa Pontus med 20reps på 78,5kg, sjua Linda med 19reps på 41kg, åtta Pelle med 17reps på 101,5kg, nia K-J med 13reps på 123,5kg, tia Jonas P med 10reps på 117kg, elva Elis med 9reps på 113,5kg, elva Tommy Nordlund med 7resp på 91kg och tolva Rasmus Donner med 2reps på 82kg. 
   Grepptävlingen bestod av fem olika grenar marklyft med grov stång och händerna lika, straphold med CoC#1, pinch gripp med kloss, enhandslyft med lagrat handtag och flippa 25kg vikt. Jag kommer att lägga ut hela resultatlistan så småningom, men vinnare totalt blev Ove på 50poäng, tvåa Pelle med 43,5, trea Jonas Pensar med 39, fyra K-J med 34, femma Kenta med 28, sexa Elis med 26,5, sjua Johan med 20 och åtta Rasmus Donner med 16poäng. Pontus Lindroos och Tommy Nordlund  fullföljde inte tävlingen och fick 9,5 respektive 8,5poäng

[02-12-2002] Många bra prestationer och finskt rekord av ÅKK under SFIM i styrkelyft som ordnades i Ekenäs i helgen.
 
Det blev storslakt av finska rekord under SFI mästerskapen i styrkelyft. ÅKK kom till start med ett starkt lag. Tyvärr led laget av en del skador, både Jon Krogell och Kenneth Lundsten var skadade och kunde inte ställa upp över huvudtaget. Thomas Mickelsson har problem med ett knä och gjorde endast symboliska vikter i knäböj och marklyft, men satsade för fullt i bänken. Karl-Johan Sommarström kom till start i 125kg klassen, men tvingades att bryta redan efter sitt första knäböj där han kände av en ryggskada. Även Elis Högnäs som efter mycket om och men lyckades att banta ner sig i 110kg klassen tvingades att bryta efter att han redan i uppvärmningen till marklyftet fått ont i ryggen.
   I 56kg klassen vägde Sven-Erik Elfberg in på 55,2kg och gjorde där serien 110kg i knäböj, 95kg i bänkpress och 150kg i marklyftet vilket gav 355kg sammanlagt. Han hade också ett bra försök på 102,5kg i bänken, men det underkändes av domarna.
   Thomas Mickelsson gick i 82,5kg klassen och gjorde där som sagt endast symboliska vikter i knäböj och marklyft. I bänken gick han in på 165kg vilket han tyvärr bommade i första lyftet, men det kom sedan lätt i andra. Han prövade sedan på ytterligare 5kg i sista lyftet men det var för tungt den här gången.
  Jimmy Pero vägde in på 86,0kg i 90kg klassen och gjorde där 175kg i knäböj, 110kg i bänkpress och hela 225kg i marklyft. Nytt personbästa med 510kg sammanlagt, FM-kvalgränsen avklarad och en SFI-guldmedalj blev resultatet.
   I 100kg klassen stred två ÅKK lyftare om placeringarna, Anders Johansson och Per-Olof "Pelle" Eriksson. Pelle som vägde in på 100,0kg gjorde sin första styrkelyfttävling på nio år. Han gjorde en fin serie på 210kg i knäböj, 170kg i bänkpress och 230kg i marklyft och 610 sammanlagt vilket räckte till en fjärde platts. Han hade också två bra försök på FM kvalgränsen i bänkpress 180kg, men bommade tyvärr. Anders Johansson visade bra form och vägde in på lätta 95,3kg. Han slutade 5kg efter Pelle på 605kg sammanlagt med en serie på 210kg i knäböj, 145kg i bänk och 250kg i marklyft vilket räckte till femteplatts i klassen där sju lyftare deltog.
   Också i 110kg klassen fanns två ÅKK lyftare, Elis Högnäs och John Clemes. Elis fick kämpa in i det sista för att lyckas väga in under 110kg, han lyckades dock i sista stund komma ner till 109,8kg. Bantningen tog kanske på lite för mycket och i knäböjen klarade han endast ingångsvikten på 250kg, likas så i bänken där slutresultatet blev ingångsvikten på 185kg. I uppvärmningen inför marklyftet skadade han sig som sagt och fick göra ett avslutande marklyft på endast 65kg för att få ett sammanlagt resultat. John gick det desto bättre för, han klarade invägningen utan problem med en kroppsvikt på 106kg. Han inledde med en mycket bra böj på 270kg men i bänken var han lite illa ute och klarade ingångsvikten på 170kg först i tredje och sista försöket. Han avslutade starkt med 255kg i marklyftet och slutade på fjärde platts med 695kg sammanlagt endast fem kilo efter trean, KK-Ekens Robert Salin.
   Samtliga deltagare i 125kg klassen var ÅKKare, Karl-Johan Sommarströ, Jonas Pensar och Ove Lehto. K-J fick som nämnts tidigare bryta tävlingen redan efter första knäböjen på grund av skada. Jonas som vägde in på 116,8kg gjorde bra ifrån sig med serien 230kg i knäböj, 175kg i bänkpress och 270gk i marklyft. 675kg sammanlagt räcket dock inte till seger utan det gick inte helt oväntat till Ove som gjorde en bra tävling med tanke på att han inte kunnat träna varken knäböj eller marklyft särskilt bra den senaste tiden på grund av en knäskada. Han öppnade med att göra 315kg i knäböj och fortsatte sedan med 255kg i bänken, han provade också på 265kg men bommade. Marklyftet gick riktigt bra och han drog hela 355kg i sista lyftet. Han blev därmed tävlingarnas bästa lyftare med resultatet 925kg och en kroppsvikt på 124,8kg. Detta var Oves tionde SFI guld. Efteråt var han nöjde med sin insatts i knäböj och mark men i bänken hade han hoppats på ett bättre formbesked inför VM nästa helg.
   En som definitivt inte kan vara missnöjd med formbeskedet inför VM är Kenneth "Kenta" Sandvik som gick i +125kg klassen. I knäböj och marklyft tog han det lugnt och gjorde 200kg i vardera moment medan han i bänken körde på för fullt. Han gick in på nytt personbästa 260kg och satte sedan på nya finska rekord vikten 270,5kg i sitt andra lyft. Han tryckte upp vikten utan några som helst problem och han ökade på med ytterligare 10kg i sitt sista lyft. Med 280kg på stången kan man tycka att det borde börja se lite tungt ut, men också den vikten kom upp utan några problem! Nytt finskt rekord med tio kilo och en kroppsvikt på 138,1kg gör att han passerar Ove i rankinglistorna över Finlands bästa bänkpressare! Det ser mycket lovande ut för Kenta inför VM i bänkpress som avgörs nästa helg, kan han göra samma resultat där så är medaljchanserna goda.
   Kentas resultat räckte dock inte till seger i klassen utan det gick till den 153kg tunge hemmalyftaren Kenneth Tallqvist som satte nytt finskt rekord för juniorer U-23 med hela 385kg. I bänken tog han 235kg och i marklyft 335kg vilket gav 955kg sammanlagt.
   På vägen hem passade vi på att stanna till vid en McDonalds och ha en lien cheesburger-ätar-tävling. Elis var säker på seger efter att ha klämt tio stycken, men Jimmy kom starkt på slutet och klämde i sig sin elfte på vägen ut till bilen. Trea blev Pelle med nio.

[26-11-2002] Nu på söndag bär det av till Ekenäs för SFIM i styrkelyft. ÅKK ställer som vanligt upp med ett stort lag.
  
Det blir en stor grupp som åker på SFIM i styrkelyft i helgen. Anmälda är Sven-Erik Elfberg (56kg), Kenneth Lundsten (75kg), Thomas Mickelsson (82,5kg), Jimmy Pero (90kg), Anders Johansson (100kg), Per-Olof "Pelle" Eriksson (100kg), Elis Högnäs (110kg), John Clemes (110kg), Karl-Johan Sommarström (125kg), Ove Lehto (125kg), Jonas Pensar (125kg) och Kenneth "Kenta" Sandvik (+125kg).
   Jon Krogell lider tyvärr av en axelskada och måste stå över tävlandet denna gång. Thomas Mickelsson känner av en knäskada och sattsar därför endast på bänken. Både Ove och Kenta åker på bänk VM helgen efter och kommer därför att gå på sparlåga.
   I övrigt så verkar formen vara bra och jag tror att det kommer att bli många fina resultat i helgen.

[19-10-2002] Ove Lehto ökar på sitt eget nordiska rekord i bänkpress genom att göra 272.5kg på en tävling i Jakobstad.
  
Ove Lehto och Elis Högnäs åkte i helgen upp till Jakobstad för att delta i en styrkelyfttävling där. Båda satsade dock endast på att göra bra resultat i bänkpressen medan de i knäböj och marklyft endast gjorde symboliska resultat.
   Elis vägde in i 110kg klassen på 109.85kg. Han ökade där på sitt personbästa i bänken till 192,5kg. Han prövade i tredje och sista lyftet på 200kg, men orkade inte den här gången. Han tog 125kg i knäböj och 200kg i marklyft.
   Ove som gjorde tävlingen för att få en liten koll på formen inför bänkpress VM i mitten av november samt för att testa en ny skjorta vägde in i 125kg klassen på 124,50kg. Ingångsvikten i bänken var 252,5kg och kändes enligt honom själv "knaggligt", men det blev ändå godkänt. 267,5kg i andra kändes bättre och kom upp utan problem och han lastade på 272,5kg i det tredje lyftet. Också den vikten kom hela vägen upp och han ökade därmed på sitt eget nordiska rekord på 265,5kg, som han satte på bänkpress SFIM tidigare i år, med 7 kilo. Ove kände att det fanns mer att ge och begärde därför ett fjärde lyft med 280kg på stången men tyvärr kom han inte hela vägen upp den här gången. I knäböj tog han 125kg och i marklyftet 250kg.
   Värt att notera är att 272kg är 2,5kg bättre än det europeiska rekordet i bänkpress på en styrkelyfttävling som ligger på 270kg. Orsaken till att Oves lyft inte blev godkänt som nytt europeiskt rekord var att en av de tre domarna inte hade rätt licens för att döma rekord på så hög nivå. Mycket synd! Det är ju dock rätt kul att det åländska rekordet är högre än det europeiska. Världsrekordet i bänkpress på en styrkelyfttävling ligger på 295kg i 125kg klassen.
   Man skiljer skiljer internationellt på rekord gjorda på en styrkelyfttävling och rekord gjorda på en ren bänkpress tävling. Både världs rekordet och  Europeiska rekordet på en ren bänkpress tävling är 292,5kg i 125kg klassen.   
   En annan rolig sak var att SFI lyftaren Fredrik "Freddi" Smulter även han satte ett nytt nordiskt rekord i bänken. Det var det nordiska juniorrekordet i 125kg klassen som han tog genom att pressa 216,5kg. En lustig grej med detta är att det nordiska rekordet är lägre än det finska, detta pga att det finska är så gammalt att det inte räknas som nordiskt. Freddi försökta även på att putsa det finska rekordet genom att lägga på 220,5kg men missade tyvärr.    

[06-10-2002] Reckord shootout med korvätartävling, posering och diverse andra konstigheter.
  
Klubben anordnade en liten sammankomst för medlemmarna, vi började med att samlas i salen för diverse aktiviteter. Bland annat slogs det rekord i lite udda grenar så som flest repetitioner på kroppsvikten i bänkpress med fötterna i luften. Där gjorde Kenta en bra ökning från att tidigare endast klarat 10 reps så klämde han nu i med hela 22 stycken med en kroppsvikt på 138,5kg. Han fick därmed pokalen för "Största ökning av personbästa". Ove vägde in på 127kg och klarade av att pressa 25 reps, men detta var endaste en liten ökning om man jämför med tidigare resultat.
   En ny gren som testades var att göra 500kg samanlagt i knäböj, bänkpress och marklyft på så kort tid som möjligt. K-J vann genom att köra på endast 20,65 sekunder, tätt följd av Elis på 21 sekunder. Också Pelle som har ett personligt tävlingsrekord på 550kg visade bra form genom att göra 500kg på 25 sekunder. Starkt!
   Ove slog också nytt personligt rekord i bicepscurl med 115kg. På tal om biceps så mättes det lite överarmar också. Inte helt oväntat så var Kenta väst med hela 57,5cm. Ove kom tvåa med 51,5cm och Tobias trea med 51cm. Linde uppfann också en ny gren som han ville kalla skinklyft eller grenlyft. Man skulle helt enkelt lyfta en så tung vikt som möjligt genom att knipa ihop skinkorna runt vikten och sedan lyfta. Han klarade hela 25kg! Vi hann också med lite poserings bilder på några av medlemmarna, kolla in bilderna.
   Priset för "Outstanding performance" gick till Jonas Pensar som efter några misslyckade försök lyckades få upp 112kg atlasstenen på ena axeln.
   Efter en intensiv dag i gymmet så blir man hungrig så vi åkte till Rökkas korvkiosk där vi hade en korvätartävling. Det gällde helt enkelt att äta så många korv med bröd som möjligt. Ingen speciell tidsbegränsning var satt men bastun var bokad till kvällen så man kunde inte hålla på hur länge som helst. En fin pokal och äran stod på spel. Grundpaketet på fem korvar slank snabbt ner för de flesta, men sen blev det lite segare. Det blev en jämn kamp ända till slutet, men den slutliga segraren var dock Elis Högnäs som klämde in hela 19 stycken. Tvåa blev Jimmy Pero med 18st, trea Jonas Pensar med 17st och fyra Chrille Linde med 16. Ove klarade 13 medan Kenta och Tobias stannade på blygsamma 10st. Det åländska rekordet lär dock ska vara på hela 24 stycken men rekord hållaren är för oss okänd och det rekordet är inte heller satt under lika kontrollerade former.
Se bilderna

[15-09-2002] Kenneth Lundsten var i storform då han deltog i en serie tävling i Sverige under helgen.
   Kenneth Lundsten som studerar i Uppsala deltog i helgen i en serie tävling. Han brukar i vanliga fall tävla i 67,5kg klassen men vägde nu in på ca 70kg och gick därmed i 75kg klassen.
   I knäböjen blev det bara 190kg pga ett ont knä, men sedan gick det desto bättre. I bänken gick han in på 140kg, fortsatte med 147,5kg och satte i sista 152,5kg lätt. Han satsade då på ett fjärde lyft på nya åländskarekordet (kanske också östra svealändskarekordet) 157,5kg. Han klarade vikten och Kenneths egen kommentar var "Kändes fan int som det var max heller".
   Avslutningsvis så passade han att slå nytt personbästa även i marklyftet med 242,5kg och totalt blev det 585kg. Viktökningen verkar ha gett resultat, men han lovar dock att han skall göra 600kg i 67,5kg klassen innan han går upp till 75kg klassen för gott.

[11-09-2002] Finlands starkaste polis är ålänning, det bevisade Karl-Johan Sommarström genom att lyfta mest av alla under polis-FM i styrkelyft som avgjordes under dagen.
   Två ÅKK lyftare deltog under dagen i polis-FM i styrkelyft som avgjordes på polisskolan i Tammerfors. John Clemes tävlade i 110kg klassen och Karl-Johan i 125kg klassen.
   John vägde in på 104,1kg och klarade lätt 260kg i knäböjen. Tyvärr fick han sedan problem i bänkpressen och gjorde där tre misslyckade lyft på ingångsvikten 175kg. Vikten kom nog upp hela vägen men underkändes av domarna.
   Karl-Johan som gått upp ett par kilo den senaste tiden vägde in på 120,3kg. Viktökningen märktes även på resultaten som samtliga var nya personbästa. I knäböjen klarade han i tredje lyftet dröm vikten 300kg också i bänken spräckte han en drömgräns genom att klara 200kg. Även marklyftet gick bra och han klarade 290kg vilket ger ett slutresultat på 790kg totalt. Med det resultatet vann han överlägset sin viktklass och han lyfte även mest av alla under tävlingarna. Han är därmed klar för att deltaga i polisernas NM i styrkelyft som arrangeras i Norge under hösten.
   Tyvärr så var inte tävlingen anmäld till det finska styrkelyftsförbundet och Karl-Johans resultat som annars skulle räckt för ett deltagande i FM får inte räknas med.

[25-08-2002] Bra resultat för Ove och Kenta på EM i bänkpress.
 
  EM i bänkpress gick av stapeln nere i Tjeckien, två av Finlands bästa bänkpressare Ove Lehto och Kenneth "Kenta" Sandvik var på platts. Ove som drabbades av en förkylning ett par veckor före tävlingen och var därmed mycket osäker på formen tävlade i 125kg klassen. Han vägde där in på endast 122,8kg vilket är ett par kilo lättare än vanligt. Ingångsvikten på 250kg kom upp i första lyftet men var lite ostadigt och underkändes av domarna. Andra försöket var bättre och godkändes. Han satsade sedan för fullt och satte på 262,5kg i sista lyftet för att försöka plocka hem bronset. Han klarade vikten men tyvärr så var det en lyftare efter Ove som gjorde mera och han slutade därmed fyra i tävlingen. Ove var ändå mycket nöjd med resultatet som är endast 2,5kg under hans personbästa. Nio lyftare deltog i klassen och vinnaren tog hela 292,5kg.
   Kenta vägde in på 134,8kg i +125kg klassen på sin första internationella tävling. Han satte nytt personbästa med 257,5kg redan i andra lyftet och satsade sedan på 265kg i sista för att plocka hem en bronsmedalj. Vikten var dock för tung den här gången och Kenta slutade på en mycket bra femte platts. Man kan väll också anta att även Kenta var mycket nöjd med sin insats. Åtta lyftare deltog i klassen.
  
Hela resultatlistan hittad man här. Håll också ett litet öga på vårt forum där Ove och Kenta säkert kommer att ge en egen kommentar om tävlingen inom de närmaste dagarna!

[11-08-2002] Jorma Paananen tar hem segern i Åland Strongman GP 2002.
   Andra dagens tävlande började med en marklyftsliknande gren där det gällde att lyfta baken på en bil så många gånger som möjligt, beräknad vikt ca 300kg. Ove gick ut som tredje man och spöade de föregående två rejält genom att lyfta hela 13 repetitioner! Detta resultat visade sig vara mycket bra och det var endast danske Rene Minkwitz som mäktade med att få ihop lika många. Delad grenseger till Ove alltså, kul!
   Den andra grenen för dagen var "Throw for height", här gällde det att kasta en 15kg järnbit så högt som möjligt över en ribba. Detta var även det en helt ny gren för Ove som har gjort en liknade övning då han tränat kulstötning, men då kastade han bakåt och inte uppåt. Detta visade sig också i tävlingen där Ove inte klarade ingångsvikten på 4 meter. Han kastade dock järnblocket längst av alla, upp på scenen, men nu var det ju inte det som gällde här. Även här blev det delad grenseger efter en jämn kamp mellan dansken och holländaren. Slutresultatet för dessa båda var sex meter, dom gjorde även bra försök på 6,20 men misslyckades alltså.
   Inför den sista grenen, farmargång, låg Ove på sjunde platts med två man bakom sig. Farmarvikterna vägde 137kg styck och här gällde det att gå så långt som möjligt på en bana som var ca 20 meter lång. Tyvärr var Ove kanske lite väl ivrig att prestera bra inför hemma publiken och fick problem med att vikterna slog i benen redan efter några meter och han fick sätta ner dem. Han slutade sist i grenen och där med också sist i tävlingen, synd! Han var efter tävlingen och testade att att gå med vikterna igen och han klarade då utan allt för stor ansträngning en sträcka på 15-20 meter. Det skulle ha räckt till att slå en eller två av de andra, men nu gick det alltså inte den här gången. Tyvärr blev jag efter Oves misslyckade så upprörd att jag inte riktigt hann med att kolla vem som vann grenen, men ett par av killarna var en bra bit inne på den tredje rundan innan dom fick släppa. Jag tror att Simonen var den som gick längst med ca 60 meter.
   Efter att slutpoängen räknats ihop visade det sig att svenske Jorma Paananen tog hem segern med ett halvt poängs marginal före danske Rene Minkwitz. Trea blev Harri Simonen, Finland.
   Oves kommentar efter tävlingen var "Dåligt, inget man kan vara nöjd med", han tänkt då naturligtvis på farmargången som var en stor besvikelse för honom, men han verkade ha glömt att han faktiskt slog alla de andra i billyftet. En sak som är säker är att vi som känner Ove vet att han är en enorm tävlingsmänniska och får han bara chansen så kommer han att vara med flera gånger. Han kommer inte att göra samma misstag igen och då gäller det för de andra att se upp!
   Överlag så kan man väll säga att tävlingen har dragit mycket publik och man får hoppas att något liknande kan arrangeras på Åland flera gånger.
   Kolla in bilderna från andra dagens tävlingar

[09-08-2002] Svenske Jorma Paananen leder strongman GP efter första dagen. Ove möter starkt motstånd av de gästande bjässarna.
   Efter den första dagens tre grenar leder svenske Jorman Paananen strongman GP tävlingen som avgörs på torget i Mariehamn i helgen. Man har under kvällen tävlat i tre gerenar, stocklyft, "Conans circle" och bussdragning.
  I stocklyftet gick man in på 120kg vilket alla klarade förutom Engelske Mark Illife. Ove Lehto tog nytt personbästa i tävlingssammanhang genom att pressa upp 140kg, nästa vikt på 150kg blev dock för tungt för honom. Hela fem man var med upp till 160kg, men vinnare blev slutligen holländaren Jarno Hams på 165kg.
   "Conans circle", lastad med ca 300kg, var en helt ny gren för Ove som tyvärr fick en rejäl gungning av vikten i början. Han gick ändå ungefär tre fjärdedels varv i cirkeln, men det räckte tyvärr inte till och Ove slutade sist i grenen. Vinnare var åter igen Jarno Hams som vandrade en rejäl bit.
   Bussdraget blev en tung historia för deltagarna. Ove började och fick inte bussen i rullning, det visade sig dock att det var något problem och Ove fick dra en andra gång efter de andra. Han kom då endast 35cm. Vann denna enormt tunga gren gjorde svenske Jorma Paananen med 1,78m.
   Orsaken till att den ca 12 ton tunga bussen i princip var orörlig var att som speakern sade "Även om inte de åländska bergen är så höga, så finns det gropar i vägarna". Vägen sluttade lite för mycket denna gång och grenen som skulle bli en "arm över arm" blev en styrkedemonstration utöver det vanliga.
   I morgon. lördag, kommer tävlingen att avgöras och då får vi se om den store svensken kan klara biffen. Vi hoppas ju också att Ove kämpar sig till bra resultat även i morgondagens grenar.
   Tävlingen lockade en rejält stor publik som hejade på deltagarna, och naturligtvis framför allt vår egen Ove Lehto. Kul!
   Glöm inte att kolla in bilderna från tävlingen!

[05-08-2002] I helgen är det åter igen dags för starkeman tävling på torget i Mariehamn då nio deltagare från olika länder gör upp under Åland Strongman GrandPrix.
   På fredag och lördag är det alltså återigen dags att ta sig till torget i Mariehamn för att se på kraftmätningar utöver det vanliga. De nio deltagarna kommer att tävla i sex olika grenar, tre på fredag och tre på lördag. På fredag börjar tävlingarna klockan 18:00 och man kommer då att tävla i "Buss pull, arm over arm", "Log for max" och "Conan circle".
   "Buss pull" går ut på att man sittande med hjälp av ett rep skall dra en buss mot sig en viss sträcka. "Log for max" innebär att man skall lyfta en stock med så mycket vikt som möjligt. I "Conan circle" gäller det att gå så många varv som möjligt med en tung vikt vilande i armarna, andra änden på vikten är fäst i mitten av cirkeln.
   På lördag börjar man klockan 17:00 och man tävlar i grenarna "Deadlift for reps", man skall dra så många repetitioner som möjligt på en viss vikt i marklyft. "Weight for height" en vikt skall kastas bakåt över huvudet så högt som möjligt. Sista grenen blir "Farmerswalk for distance", här gäller det att gå farmargång, d.v.s. med en tung vikt i var hand, så långt som möjligt.
   De nio deltagarna som kommer är:
- Odd Haugen, Norge. 52 år, 140kg, 189cm.
- Jarno Hams, Holland. 27år, 137kg, 188cm.
- Harri Simonen, Finland. 36år, 130kg, 185cm.
- Zydrunas Savickas, Litauen. 28år, 140kg, 190cm.
- Jorma Paananen, Sverige. 36år, 147kg, 189cm.
- Irenuz Kuras, Polen. 28år, 137kg, 183cm.
- Mark Illife, England. 130kg, 190cm.
- Rene Minkwitz, Danmark. 32år, 140kg, 190cm.
- Sist och för en gångs skull minst Ålands starkaste man Ove Lehto, Åland. 29år, 125kg, 178cm.
   Som ni ser så behöver Ove all hjälp han kan få för att kunna sätta gästerna på platts. Det är bara att plocka fram flaggor, skyltar, trummor, trumpeter och allt annat man kan tänka sig och komma till torget för att heja på honom! Inträdet är gratis.
   Ove tror själv inte att han har några stora chanser, men han hoppas att han skall kunna klara av att plocka några i någon gren. Lycka till!

[27-07-2002] Nio medaljer av nio möjliga för ÅKK lyftarna under SFIM i bänpress, plus ett nytt finskt seniorrekord.
  
ÅKK lyftarna tog storslam på SFIM i bänkpress. Alla nio lyftare plockade hem varsin medalj. Sven-Erik "Svenne" Elfberg tog nytt personbästa och åländskt rekord i 56kg klassen med 105kg vilket också innebär att han kvalade till FM senare i år.
   Också Thomas Mickelsson klarade FM-kvalet i 82,5kg klassen med ett lyft på 165kg vilket räckte till seger. Tvåa i klassen blev Pontus Lindros med 135kg.
   Jon Krogell fick hård konkurrens i 90kg klassen och slutade trea med ett lyft på 170kg. Vann gjorde KK-Ekens Dennis Silver på 207,5kg
   John Clemes bättrade på sitt personbästa rejält med ett lyft på 180kg. En ökning på 30kg sedan ÅM. John slutade tvåa i 110kg klassen efter Fredrik "Freddi" Smulter som tog 190kg.
   I 125kg klassen plockade ÅKK hem samtliga medaljer. Trea var en lätt Jonas Pensar med 180kg, tvåa var Karl-Johan Sommarström på 185kg. Segrade gjorde inte helt oväntat Ove Lehto som trotts att han klagat på formen den senaste tiden klämde i med ett nytt personbästa och samtidigt klubbens första finska seniorrekord på hela 265,5kg. Grattis!
   135,55kg tunge Kenneth "Kenta" Sandvik pressade också sitt bänkpers med några kilo genom att ta 255kg. Han prövade även han i ett fjärde lyft på finska rekordet i +125kg klassen genom att lasta på hela 270,5kg. Vikten såg lätt ut men stannade tyvärr halvvägs upp, bättre lycka nästa gång!
   Ove och Kenta har ytterligare en månad på sig att vässa formen innan det är dags för EM, det ser utan tvekan mycket lovande ut även om deras resultat inte räcker till riktiga topplaceringar där.

[26-07-2002] Ove trea på SFI-mästerskapen i kulstötning på 15,56m.
  
Conny Karlsson vann SFIM i kula på resultatet 19,69m före Robert Häggblom med 18,45m. På tredje platts hittar vi Ove Lehto med 15,56m två centimeter före trean Johny Carlsson. Johny slog Ove med två centimeter förra året, men i år ficka han alltså revansch. Conny Karlsson som är en av Finlands bästa stötare vann tävlingen för tionde året i rad.

[21-07-2002] Hela nio ÅKK-lyftare deltar i SFI-mästerskapen i bänkpress som går av stapeln i Borgå näst lördag.
  
När SFI mästerskapen nästa helg firar 90års jubileum deltar hela nio lyftare från Åland i SFIM i bänkpress. I 56kg klassen tävlar Sven-Erik "Svenne" Elfberg som visat bra form på träningen den senaste tiden. Thomas Mickelsson och Pontus Lindros deltar i 82,5kg klassen och Jon Krogell i 90an. John Clemes siktar på ett bra resultat i 110kg klassen och i 125kg klassen deltar hela tre lyftare, Ove Lehto, Jonas Pensar och Karl-Johan Sommarström. Tyngs i gänget är som vanligt Kenneth "Kenta" Sandvik som går i +125kg klassen.
   För Ove och Kenta är tävlingen ett litet genrep inför EM i bänkpress den 22-25 augusti i Tjeckien.
   Mera information om SFIM hittar du här.

[20-07-2002] Ålands starkaste men 2002 korad.
  
För tredje året i rad arrangerade ÅKK tävlingen Ålands starkaste man. I år liksom förra året så gick tävlingen på torget i Mariehamn i samband med Rockoff festivalen. Trotts ett lite mulet väder så sökte sig närmare 700 personer dit för att se på tävlingen. Inträdet på 4€/person gick oavkortat till klubben, vilket betyder ett rejält tillskott i kassan. Tack för det!
   Nio av Ålands starkaste män var anmälda till start. Lättast var Thomas Mickelsson på 80kg, sen kom Jon Krogell på 88kg, Anders Johansson på 97kg, Elis Högnäs på 111kg, Jonas Pensar på 116kg, Tobias Dalman på 117kg, Karl-Johan Sommarstörm på 118kg, Ove Lehto på 125kg och sist och tyngst Kenneth "Kenta" Sandvik på 135kg.
   Tävlingen bestod av fyra grenar. Man började med Hercules Hold där den tävlande placeras mellan två bilar som står på lutande plan med handtag fästa i fronten. Man skall sedan försöka hålla bilarna på platts så länge som möjligt. Här fick favoriterna så som Elis och Ove se sig slagna rejält av Anders som höll hela 29,16s. Starkt jobbat Anders! Tvåa var Jon och trea Thomas.
   Gren nummer två var att gå skottkärra med en bil ca 20 meter på tid. Här visade Ove var skåpet skulle stå och plockade hem segern med 1,5 sekunder tillgodo med tiden 12,08s före Elis och Tobias.
   Den tredje grenen var Vikinga press. Här gäller det att stående pressa en vikt som ligger på en vagga upp på raka armar ovanför huvudet. Också här visade Ove bra klass och tog hela 152kg. Tvåa var Kenta på 136kg och trea K-J med 120kg.
   Sista grenen var ett lastnings medley där det gällde att lasta sex olika objekt på olika höjder. Först gällde att lägga upp en 75kg tung metall stock ovanför huvudet  på en trave med lastpallar. Sedan var det två sandsäckar som vägde ca 110kg styck som skulle upp. Detta följdes sedan av tre stenar 112,kg, 120kg respektive 150kg. De två lättare skulle upp på ett varsitt oljefat medan den tyngsta endast behövde lyftas ca 60cm. Lite oordning gjorde att 120kg stenen blev den första och 112kg stenen den andra, men eftersom tävlingen påbörjats när felet upptäcktes så fick det vara så för alla. Ove var den enda som klarade av all lägga upp alla sex objekten och han vann därmed grenen och också hela tävlingen. Tvåa var Jonas som lade upp allt utom den sista stenen, likaså gjorde trean Tobias. En som imponerade starkt var 80kg tunge Thomas som lyckades lägga upp 120kg stenen. Han bommade dock sedan på 112:an, men det var ändå mycket starkt gjort!
   Segrare för tredje åter i rad blev alltså Ove Lehto, tvåa samanlagt var Jonas Pensar och trea kom Tobias Dahlman som in i det sista tvekade om han skulle ställa upp för att han var i så "dålig" form...
   Även i år hade vi en liten publik tävling. I år gällde det att stå så länge som möjligt med två 50kg viktskivor i var hand. Trotts att många stora och starka killar var upp och testade så var segertiden endas just över två sekunder. Det var Conny Nylund som fick gå hem med priset 5 lådor med öl från Koff. Efter tävlingen visade först Pelle hur det skulle gå till gnom att stå 23,45 sekunder. Ove visade också här att han var bäst genom att stå hela 45,5 sekunder, nytt personligt rekord. Hejar ropen från publiken hjälpte säkert till bra.
   Segraren fick inte bara ära och berömmelse utan även en rejäl pokal, och ett presentkort. Han får också deltaga i den internationella strongman Grand prix tävlingen som kommer att hållas på torget i Mariehamn den 9-10 augusti. Lycka till Ove!
   Vi vill passa på at tacka alla som varit med och hjälp till med tävlingen, speciellt domaren i tävlingen Pelle Eriksson som stått för en stor del av arrangemanget. Tack också till all publik som kom och tittade!
   Naturligtvis också ett stort tack till alla våra sponsorer, ingen nämnd ingen glömd. Tack!
   Kolla in hela resultat listan och se naturligt vis på alla bilder!  

[19-07-2002]  Svenska Finlands Idrottsförbund (SFI) fyller 90 år i år.
   SFI fyller 90 år i år och firar tillsammans med Borgå Akilles som fyller 100år. Med anledning av detta så anordnas SFIM i friidrott i Borgå 26-28/7. Ove Lehto kommer att delta i kulstötningen under fredagen.
   Vad som är mera intressant för ÅKKs del är att man på i samband med friidrottstävlingarna på lördagen även anordnar SFI mästerskapen i bänkpress. ÅKK reser dit med ett ganska stort lag, säkra deltagare är Ove Lehto, Kenta Sandvik, Karl-Johan Sommarstörm, Jon Krogell och Svenne Elfberg. Ännu ett par tre ÅKKare är ännu osäkra, men det blir ett starkt lag som kommer att plocka hem många medaljer!
   Mera information om SFIM hittar du här

[01-07-2002] Grenarna till tävlingen Ålands starkaste man är nu klara.
 
 Grenarna till tävlingen Ålands starkaste man som anordnas för tredje året i rad är nu klara. Tävlingen som äger rum på torget i Mariehamn under första helgen av Rockoff festivalen (lördagen den 20/7 2002) består av fyra tävlingsmoment.
   I vilken ordning grenarna kommer att vara ännu inte bestämt, men följande grenar kommer det alltså att tävlas i:
- Köra skottkärra med bil. Här gäller det att gå ca 20m på tid med en bil som utrustats med handtag så att den kan fungera som en skottkärra.
- "Hercules hold" med två bilar. Två bilar placeras på varsitt lutande plan, den tävlande skall sedan stå placerad mellan bilarna och med hjälp av två handtag hålla dem på plats så länge som möjligt.
- Vikingapress. Den tävlande skall här stående pressa en så stor vikt som möjligt från bröstet.
- Medley. Denne gren består av flera olika delmoment, bla så skall en metallstock, två tunga sandsäckar och några runda stenar lastas på ett lastbilsflak så snabbt som möjligt.
   Tävlingen börjar klockan 12:00 lördagen den 20/7 och beräknas ta ca 3 - 4 timmar. Inträdet är 4€/40kr (gratis med festivalpasset) vilket oavkortat går till Ålands kraftsportklubbs verksamhet. Vi hoppas på ca 10 starka deltagare och fint väder. Tävlingen är öppen för alla på Åland boende starka män (och kvinnor), intresserad av att vara med? Kontakta webmastern! Vinnaren får förutom äran även möjlighet att vara Ålands representant på den internationella Strongman Grand Prix tävlingen som ordnas på torget i Mariehamn den 9 - 10 augusti.

[20-06-2002] I går kväll avgjordes det första ÅKK-open i friidrott på IP i Mariehamn.

  Som en kul grej anordnade klubben i går kväll en friidrottstävling, kallad ÅKK-open 2002, på IP i Mariehamn. Grenarna som det tävlades i var 100m, släggkastning, kulstötning, höjdhopp och längdhopp.
   Deltagar antalet blev större än väntat då hela 12 tävlande kom till start. Saknades på startfältet gjorde tyvärr före detta friidrottaren Thomas Mickelsson som nog annars skulle varit en av förhandsfavoriterna.
   I 100m loppen var det inte helt oväntat de lätta killarna, Kenneth Lundsten och Sven-Erik Elfberg som dominerade med tider runt 13,7s (manuell tidtagning). Lite oväntat var kanske att 125kg tunge Ove Lehto plockade hem tredje platsen med en tid på 13,8s och att John Clemes som också han ligger på en kroppsvikt runt 110kg blev fyra på 13,92s. Stark Jobbat! Tyvärr så skadade sig Karl-Johan Sommarström redan här och fick avbryta tävlandet för kvällen, bättre lycka nästa gång!
   Släggkastningen var en ny gren för dom allra flesta och inte helt oväntat så var det Ove som plockade hem segern med ett kast på 41,14m (Oves åländska rekord ligger på ca 45m). Tvåa blev Jonas Pensar på 26,10m och trea var Anders Johansson på 23,88m.
   Även i kulstötningen dominerade Ove stort och lade iväg en mycket fin båge på 15,35 i sin tredje stöt. Tvåa blev Anders Johansson på 11,45m och trea Tobias Dahlman på 10,78m.
   I höjdhoppet var det inte stilrena hopp som gällde utan målet var att ta sig över ribban. Många olika dyk- och jämfotahopp blev det, men standarden var ändå förvånansvärt hög. Svenne plockade hem segern med en fin flopp på 155cm. Tvåa var Kenneth Lundsten med en egen "extrem-freestyle-highjump" på 150cm. Trea blev Jonas Pensar på 140cm. Nämnas kan också att 135kg tunge Kenneth "Kenta" Sandvik klarade hela 135cm!
   Efter en lång kväll med intensiva tävlingar så var alla lite sega i benen när det var dags för den sista grenen, längdhopp. Vinnare blev Kenneth med ett jättehopp på 4,40m. Tvåa kom Jonas på 4.10m och trea blev Anders med 4,01m.
   Ett poängsystem användes för att få fram en totalsegrare och efter lite kalkylerande visade sig Kenneth Lundsten vara vinnare med 44poäng. Ove Lehto tvåa på 42,5poäng och Anders Johansson trea med 39,5poäng.
   Kvällen var mycket lyckad och rolig, förutom K-Js skada. Detta kan mycket väl bli ett återkommande evenemang även nästa år, så det är bara till att börja fila på formen!
   Kolla in den kompletta resultatlistan och naturligtvis bilder från tävlingarna!

[26-05-2002] Rekord stort antal deltagare på ÅM i styrkelyft.

  
Även om några av de som tidigare varit aktuella för ÅM fick förhinder pga jobb så kom hela elva deltagare till start. Saknades i startlistan gjorde Sven-Erik "Svenne" Elfberg, Johan Lindström och Thomas Mickelsson. Kan passa på att nämna att Thomas i vecka fick svar på ett dopingtest som gjordes veckan efter att han tog silver på NM. Testet var negativt, dvs inga spår efter otillåtna preparat kunde hittas.
 
  Lättast i tävlingen var Kenneth Lundsten som vägde in i 67,5kg klassen. Han hade ett sammanlagt resultat på 600kg i siktet. Ingångsvikten i knäböj på 200kg var imponerande lätt, men sen misslyckades de två efterföljande lyften på 210kg. I bänken imponerade Kenneth genom att ta serien 140kg, 147,5kg och sedan avsluta med hela 150kg. Nytt SFI och Åländskt rekord. Efter att ha bytt från att dra marklyft med sumostil till att stå smalt har Kenneth fått ett uppsving i marklyftet och han gick därför redan i sitt första marklyft in på nya åländska rekordet 225,5kg. Vikten kom upp lekande lätt och han fortsatte med 235kg År . Målet på 600kg sammanlagt var utom räckhåll och den riktiga viljan fanns inte i det sista lyftet på 240kg som bara lättade från golvet. Slutresultatet blev dock hela 585kg samanlagt och nytt Åländskt rekord.
   I 82,5kg klassen gjorde Jonas Nordberg en comeback efter några års tävlingsuppehåll. Efter tre säkra knäböj på 155kg, 162,5kg och 165kg gick han i bänken in på 117,5kg vilket inte heller det vållade några problem. Sen var det dock stopp på 122,5kg, vikten kom nog upp i de båda resterande bänkarna men underkändes av domarna. I marklyftet gick Jonas på för fullt och drog både 180 och 190kg för att i sitt sista lyft pröva på 200kg. Den vikten var dock för mycket för Jonas den här gången. Det sammanlagda resultatet på 477,5kg var dock personbästa med ca 80kg.
   90kg klassen hade två deltagare Jimmy Pero och Jon Krogel. Jimmy som gjorde sin första styrkelyft tävling började med tre fina knäböj på 145, 155 respektive 165kg. I den första bänken missade han lite och fick ont om tid att komma i ordning. Lyftet på 95kg var lätt men underkändes av domarna. Han gick ändå på 105kg i sitt andra lyft vilket var lika lätt och godkänt. Tredje lyftet på 115kg blev för mycket den här gången. I marklyftet visade sig Jimmy vara en riktig lyftkran och hivade upp både 180, 200 och 215kg med mersmak. Sammanlagt blev det 485kg för Jimmy. Starkt jobbat!
   Vann 90kg klassen gjorde Jon som såg lite blek ut i knäböjen där han klarade endast ingångsvikten på 210kg. I bänken däremot var formen betydligt bättre och han pressade 170kg i sitt sista lyft efter de två föregående på 150 respektive 160kg. Också i marklyftet var formen bra och han tangerade sitt personbästa på 240kg i sitt andra lyft. Det tredje och sista lyftet satsade han på 250kg men det blev för mycket. Sammanlagt blev det 620kg för Jon.
   I ensam majestät vann Anders Johansson 100kg klassen. Anders tangerade sitt personbästa på 225kg i knäböj efter två lätta böj på 200 och 210kg. I bänken körde Anders "raw" dvs utan bänkskjorta men satte ändå nytt tävlings personbästa med 150kg. Han prövade även på 152,5kg men misslyckades. Även i marklyftet blev det tangerat personbästa i och med att han i sitt andra lyft klarat 240kg också det utan någon speciell markdräkt. Också han försökt i sitt sista lyft på 250kg men bommade. Slutresultatet blev dock nytt personbästa sammanlagt, 615kg.
   I 110kg klassen hittar vi ännu en debutant i tävlingssammanhang, John Clemes där han tillsammans med Elis Högnäs gjorde bra ifrån sig. John som i sitt första knäböj på 230kg fick lite ont om tid att komma i ordning, men klarade, gjorde sedan i sitt andra lyft 240kg och satsade i sitt tredje på 250kg men missade. I sin fösta bänk på 150kg såg det oroväckande tungt ut och lyftet underkändes. Det ordnade dock upp sig i det andra försöket där vikte kom utan problem. Han satsade sedan på 160kg i sista bänken men blev nere. I marklyftet drog John först 230kg, fortsatte sedan med 240kg och gjorde även ett bra försök på 250kg som tyvärr misslyckades. Sammanlagt blev det 630kg för John, inte dåligt för en debutant.
   Elis vägde in i klassen  med 50grams marginal på 109,95kg böjde 235kg, 245kg och försökte i sista böjen på 255kg men bommade. I bänken var Elis säker och klarade alla tre lyft på 170, 177,5 respektive 182,5kg vilket var nytt personbästa med 2,5kg. I marklyftet blev det 252,5kg för Elis efter ett misslyckat tredje lyft på 257,5kg. Han slutade sammanlagt på 680kg och vann klassen.
   Även i 125kg klassen var det två deltagare, Karl-Johan Sommarström som gett upp 110kg klassen och Jonas Pensar. Jonas böjde 200 och 210kg i sina första lyft och prövade även på 220kg i sista utan att få upp det. I bänken hade han problem med att hålla baken i bänken och fick endast ingångsvikten på 165kg. Han klarade 180kg i sitt sista lyft, men det blev tyvärr underkänt. I marklyftet körde han på för fullt och klarade utan problem sina två första lyft på 250 respektive 260kg. Han gjorde sedan en 20kg höjning till 280kg i sitt sista lyft men det blev för mycket. Sammanlagt blev det 630kg för Jonas.
   K-J som under träningen känt av en ryggskada gick in lite försiktigt på 265kg i knäböjen. Sedan körde han dock på för fullt och tog 280kg i andra lyftet, satsade sedan på 290kg i sista men det blev för tungt.  I bänken blev det nytt tävlings pers med 2,5kg när han i sitt andra lyft tog 187,5kg. Han försökte sedan på ytterligare 5kg till men det blev för tungt. Även i marklyftet gick K-J in lätt för att säkra ett resultat. 250kg såg hur lätt ut som helst och han lastade sedan på 280kg i andra lyftet, vilket också det kom upp lätt. I sista lyftet gick han på 300kg för att få ett jämt och fint nytt personbästa, men vikten kom bara halvvägs. Sammanlagt blev det dock 747,5kg vilket är endast 2,5kg under FM kvalgränsen.
   Ove Lehto valde att gå i +125kg klassen tillsammans med 134kg tunge Kenneth "Kenta" Sandvik. Kenta var som vanligt stark som en björn och lekte utan några problem upp först 310kg, sedan 325kg och i sista 332,5kg i knäböjen. Nytt pers med 7,5kg. Också i bänken blev det nytt pers i och med att han i sista lyftet tog 250kg efter  235 och 245kg i de två första. I marklyftet som är Kentas akilleshäl gick han in på bänkvikten 250kg, ökade sedan till 257,5kg i andra och 265kg i tredje. Totalt blev det 847,5kg, och här finns det mer att hämta!
   Tävlingarnas i särklass bästa lyftare var inte helt oväntat EM tvåan Ove Lehto. Med en kroppsvikt på 126,55kg kom Ove till tävlingarna sugen på att pressa sina pers och sätta några nya rekord. Knäböjs formen var fortfarande inte den allra bästa, men ingången på 310kg kom lätt likaså det andra lyftet på 330kg. I sitt sista böj lade Ove på 342,5kg vilket nog kom upp, men underkändes pga dåligt djup. Bänkformen från EM hade hållit i sig de två första lyften på 245 respektive 255kg såg mycket lätta ut. Det tredje lyftet på 262,5kg var nytt SFI rekord och personbästa, också det kom utan allt för stora problem. Ove satsade därför på ett fjärde lyft med hela 265kg på stången, lyftet godkändes med två - ett av domarna. Naturligtvis var även detta nytt SFI rekord och personbästa. I marklyftet gjorde Ove en ganska blygsam ingång på 325kg, men ökade sedan i andra lyftet till 352,5kg. Inga problem där heller och ny pers vikt lastades i sista, 367,5kg. Ove visade var skåpet skulle stå och hivade upp vikten. Till allas förtjusning satsade han även i marken på ett fjärde lyft. Stången lastades med 380kg en tangering av det finska rekordet! Vikten kom bra upp från golvet men stannade halvvägs upp, ett mycket bra försök dock. Nytt personbästa sammanlagt med 960kg var resultatet. Bara 40kg kvar...
   Som avslutning på tävlingarna lastades stången med hela 515kg! Det var Ove och K-J som körde ett litet extra nummer för publiken genom att dra tvåmannamarklyft på denna enorma vikt. 515kg var dock så lätt att man beordrade på 35kg till i ett andra lyft. 550kg på stången!! Den här gången var det Ove och K-J som bestämde och inte tyngdlagen. Vikten kom upp hela vägen och skulle det bara funnits rum för mera vikter på stången skulle det säkert ha gått att plocka några kilo till! Dom var dock nöjda med 550kg denna gång.
   Domare på tävlingarna var Åke Björklund, Linda Rosbäck och Johan Lehto. Speaker var Chrille Linde. ÅKK vill också passa på att tacka passarna och alla andra som ställde upp och hjälpte till under tävlingarna. Stort tack!
Kolla in den kompletta resultatlistan.

[18-05-2002] Idag var det Barnens dag på torget och ÅKK var på plats för att visa upp sig.
  
Det var fint väder och mycket folk på torget i Mariehamn idag då Barnens dag anordnades. Med på programmet var bland annat en liten uppvisning av ÅKKarna Elis Högnäs, Ove Lehto och Kenta Sandvik.
   Elis började med att dra Pelles 10 ton tunga Scania lastbil ca 15 meter med hjälp av en sele och ett rep. Det såg lite segt ut i början, alla barnen som samlats för att se på hejade på rejält och bara han kom igång så gick det bra, tiden blev just under en minut. Starkt jobbat Elis!
   Sen var det Kenta och Oves tur att dra dragkamp mot några av barnen. Man började med tio barn i ena änden. Ove och Kenta fick kämpa bra, men höll ändå emot, man ökande därför antalet barn till 14 stycken och då räckte inte ÅKKarnas sammanlagda vikt på runt 260kg till längre och barnen gick segrande ur striden.
   Naturligtvis så finns allt dokumenterat på bild.

[13-05-2002] Silver för Ove Lehto på Europeiska mästerskapet i styrkelyft.
  
Europeiska mästerskapet i styrkelyft arrangerades detta veckoslut i Eskilstuna, Sverige. Tävlingarna hölls i Munktellarenan, en gammal industrilokal där Bolinder-Munktell tidigare tillverkade lantbruksmaskiner (senare Volvo BM) som numera är ombyggt till ett idrottskomplex med möjlighet till allt från pingis till bågskytte.
   Själva tävlingarna var bra arrangerade med mycket publik, bra speaker och stor uppvärmningshall. I anslutning till tävlingarna hölls även ett litet power-expo där sponsorer och försäljare visade upp sig.
   För Ove som vägde in på 124,45kg i 125kg klassen började dock tävlingarna inte lika bra. Redan på uppvärmningen kändes knäböjet tungt. Ingångsvikten sänktes därför från 330kg till 325kg. Den vikten klarade Ove någorlunda smärtfritt och han beställde 337,5kg på stången till sitt andra lyft. Den vikten blev dock för stor och han blev nere. I det tredje lyftet gick det lite bättre, vikten kom upp, men lyftet underkändes med tre röda lampor från domarna. Efter knäböjen låg Ove endast på sjunde platts av de elva deltagarna i klassen.
   I bänkpressen var det dock Ove som toppade klassen. Efter två superlätta lyft på 242,5kg och 252,5kg gick han i sitt tredje lyft upp på tävlingarnas ditintills tyngsta belastning i bänkpress, 260kg. Också den vikten kom lätt upp och Ove tippar själv att fem kilo till inte skulle varit omöjligt.
   Inför marklyftet som också det är en bra gren för Ove låg han på tredje platts i tävlingen. Ingångsvikten i marklyftet  på 340kg var en säker vikt som Ove drog lätt. I det andra marlyftet lastades stången med 352,5kg vilket Ove fick godkänt och han placerade sig i och med detta på andra platts i tävlingen sammanlagt. Inför det tredje och sista marklyftet var det lite spänt då Stor Britaniens Dean Bowring gjorde ett försök att plocka silvret från Ove genom att göra en monster ökning på 30kg. Försöket misslyckades och Ove kunde därmed gå ut i sitt sista lyft utan att det egentligen spelade någon roll om han klarade eller inte. Han gjorde dock ett mycket bra försök på 360kg, tyvärr så låssade greppet halvvägs. För att slå den ledande Ukrainaren Volodym Muravlyov hade det krävts en ökning på ytterligare 25kg på stången.
   Slutresultatet blev alltså Guld för Volodym Muravlyov (Ukraina) på 962,5kg, silver till Ove Lehto (Finland) på 937,5kg och brons till Dean Bowring (Stor Britanien) på 910kg.
   Intressant att notera var följande :
   - Ove tog den enda finska medaljen på hela mästerskapet.
   - Ove skulle inte ha vunnit -90kg klassen med sina 937,5kg. Där satte Ryssen Tarasenko nytt världsrekord på hela 957,5kg.
   - Ove var sist ut (gick på tyngsta vikten i sin viktklass) i både bänkpressen och marlyftet.
   - Ove var den enda på hela tävlingarna som inte tog hjälp av passarna för att få ut stången i start position i bänkpressen.
   - FM tvåan Harri Heinilä som hotade Oves sjätte raka FM guld deltog också på EM. Han fick endast tre av sina nio lyft godkända och slutade femma på 865kg.
  - Svensken Jörgen Ljungberg som i vanliga fall går i 125kg klassen hade bantat ner sig och tog silver i -110kg klassen på 957,5kg.
   - VM ettan i 125kg klassen, Papasov från Ukraina vägde in i +125kg klassen och utklassade där sina medtävlande med ett resultat på hela 1060kg sammanlagt.
   Hela resultat listan från tävlingarna hittar du här  

[09-05-2002] I helgen anordnas Europeiska mästerskapen i styrkelyft i Eskilstuna, Sverige.

   ÅKK representeras på EM av Ove Lehto som går i klassen 125kg. Detta är lite av en jubileums tävling för Ove då det är hans femtionde styrkelyftstävling sedan hat tävlade första gången (bänkpress tävlingar ej inräknade). Om allt går bra så finns det chans för Ove att placera sig inom top fem. Här hittar du förhandsanmälningarna.
   Då webbmastern åker med som coach så finns det risk att nyheterna på sidan inte uppdateras förrän på måndag, men håll ett öga på forumet där det säkert kommer en liten rapport.

[04-05-2002] Ny topprestation av Keneth "Kenta" Sandvik gav silver på NM i bänkpress.
   Idag anordnades Nordiska mästerskapen i bänkpress i Fredriksstad, Norge. Den enda ÅKK lyftaren på platts var Kenneth "Kenta" Sandvik som efter sitt guld på bänkpress FM tidigare i vår fick dra på sig den finska landslagsdräkten för första gången.
   På grund av ett ganska lågt deltagarantal så har man lagt ihop några viktklasser, bl. a. så var klasserna 110kg, 125kg och +125kg sammanslagna till en +110kg klass. Detta ledde till att deltagarantalet i klassen steg till åtta lyftare. Kenta vägde in på 133,2kg.
   Kenta valde att gå in på 227,5kg i sitt första lyft, endast 5kg mindre än hans segerresultat från FM. Vikten kom upp lätt och han satsade på 235kg i sitt andra lyft, inte heller det vållade några problem. I sitt sista ökade han därför 5kg upp till nytt personbästa på hela  240kg . Även denna vikt kom upp lätt, och han tror själv att åtminstone 5kg till skulle kunna ha gått om det behövts. Nu räckte det dock med 240kg för att plocka hem silvret. Segrade gjorde 155kg tunge Niels Staerkjaer från Danmark på hela 267,5kg, trea kom Kentas landslagskamrat Pekka Heikkala som gjorde 235kg med en kroppsvikt på 129kg.
   En intressant notering var också fjärde platsen som svenske Jörgen Ljungberg tog. Han vägde in på 113kgs kroppsvikt och har enligt rykten sagt att han skall tävla i 110kg klassen på styrkelyfts EM i Eskilstuna om en vecka. Detta innebär att Ove Lehtos chanser på en mycket bra placering ökar då Jörgen i vanliga fall är kapabel till att göra resultat runt 1000kg sammanlagt i 125kg klassen.
  Nämnas kan också att SFI-lyftaren Stefan Westerholm tog hem segern i sin viktklass på juniorernas bänkpress NM som anordnades samtidigt. 
  Hela resultat listan kommer snart att dyka upp här.

[20-04-2002] Silver för Thomas Mickelsson i styrkelyft NM för juniorer.
  
Thomas Mickelsson vägde in i 82,5kg klassen i helgens Nordisk mästerskap i styrkelyft för juniorer. Thomas gick in på 220kg i knäböj vilket han klarade lätt. I sitt andra lyft lade han på 230kg, men fick tyvärr obalans om bommade. Vikten kom dock i tredje lyftet.
   I bänkpress gick han in på 152,5kg vilket var lätt, fortsatte med 162,5kg som även det kom upp lätt. I sin sista bänk satsade han på nytt personbästa med 167,5kg. Tyvärr kom vikten bara halvvägs och lyftet underkändes.
   I marklyftet kände Thomas av en lätt skada i korsryggen som orsakats av det misslyckade andra knäböjen. Han gick ändå in på 240kg och fortsatte i sitt andra lyft med 250kg. Han hade nu chans på guldet men svensken Nicklas klarade sitt sista lyft och därmed var Thomas chans på första platts borta. Han prövade ändå  på  260kg i sitt sista marklyft, vikten var dock för tung för Thomas idag, men ett samanlagt resultat på 642,5kg är inte fyskam! Grattis Thomas!!

[19-04-2002] Glada nyheter för ÅKK lyftarna när Ålands Idrottsförbund delar ut årets profilpengar.
   Idag delade Ålands Idrottsförbund ut årets profilpengar. Profilpengar kan varje år sökas av aktiva idrottsutövare och klubbar på Åland. Pengarna kan användas till tävlingsresor, inköp av utrustning osv. Av den totala potten på drygt 25.000€ så gick i år hela 4.600€ till ÅKK.
   Ove Lehto fick den största summan på 2.100€ medan de andra ÅKK lyftarna som gjort bra resultat under det gångna året fick 500€ vardera. Dessa var Karl-Johan Sommarström, Kenneth Lundsten, Jon Krogel, Elis Högnäs och  Thomas Mickelsson.
   "Det har gått otrolig bra för oss det senaste året. Juniorverksamheten har börjat att ge resultat och vi blir bara bättre och bättre" säger Elis Högnäs i kvällen nummer av Ålandstidningen.

[18-04-2002] I morgon åker ÅKKaren Thomas Mickelsson på sitt första landslagsuppdrag.
  
I morgon bitti stiger Thomas Mickelsson tillsammans med landslagskamraten Stefan Westerholm ombord på båten över till Sverige för att sedan ta tåget ner mot Fredrikshamn i Danmark. Där anordnas i helgen Nordiska mästerskapen i styrkelyft för juniorer.
   Thomas har toppat formen och siktar på nytt personbästa och en medalj av ädel valör. Preliminärt räknar Thomas med följande ingångsvikter i tävlingen. 230kg i knäböj, 152,5kg i bänkpress och 240kg i marklyft Lycka till Thomas!.

[13-04-2002] ÅM i styrkelyft är nu spikat till den 25 maj i Vikingahallen. Ser ut att bli rekordstort antal deltagare.
  
Lördagen den 25 maj anordnar ÅKK Åländska mästerskapen i styrkelyft. För andra året i rad hålls tävlingen i Vikingahallen, detta i vänta på att Idrottsgården på nytt skall slå upp portarna.
   Antalet deltagare ser på förhand ut att bli ett av de största någonsin på ett ÅM. Preliminärt har följande lyftare anmält intresse om att deltaga. Sven-Erik Elfberg (56kg klassen), Kenneth Lundsten (67,5kg klassen), Thomas Mickelsson (82,5kg klassen), Jon Krogel (90kg klassen), Johan Lindström (90kg klassen), Anders Johansson (100kg klassen), John Klemes (110kg klassen), Elis Högnäs (110kg klassen), Jonas Pensar (125kg klassen), Ove Lehto (125 eller +125kg klassen) och sist men inte minst Kenneth "Kenta" Sandvik (+125kg klassen).
   Tävlingen börjar kl 12:00 och invägningen för de tävlande är mellan 10:00 och 11:30. Vill ni ha mer information om tävlingen, hör av er till mig eller fråga på forumet.
   Sugen på att vara med och lyfta mest av alla under tävlingen? Vi behöver passare...

[06-04-2002] ÅKK plockade hem guldet i de båda tyngsta klasserna på helgens Finska mästerskap i bänkpress.
   I helgen avgjordes FM i bänkpress uppe i Ylöjärvi nära Tammerfors. Tre av ÅKKs lyftare deltog.
   Kenneth Lundsten vägde in i   67,5kg klassen och pressade nytt SFI rekord på 145kg. Kenneth slutade femma av tretton deltagare i klassen. 
   Ove Lehto gick i 125kg klassen och inledde tävlingen med 240kg, fortsatte sedan med 250kg. I sitt tredje lyft satte han på tangerat personbästa med 260kg och klarade! Han prövade även i ett fjärde lyft på nya finska rekordvikten 265,5kg. Tyvärr orkade han bara halvvägs den här gången. Tvåan och trean i Oves klass lyfte båda 220kg (kroppsvikten avgjorde placeringen), han vann alltså med hela 40kg!
   Kenneth "Kenta" Sandvik gick i +125kg klassen och inledde sitt första bänk FM med 220kg. Han pressade sedan 227,5kg i andra lyftet och tvingades sedan upp på 232,5kg för att ta guldet, vilket han klarade utan problem. Tvåan i klassen tog 230kg. I och med detta blev Kenta uttagen till att representera det Finska landslaget under Nordiska mästerskapen i bänkpress den 4 maj i Norge. Chips lådan hjälpte tydligen...

[29-03-2002] Klubben har hållit årsmöte
   Årsmötet hölls i salen och 13st av medlemmarna deltog. Till ordförande för år 2002 valdes Johan Lehto, Ove Lehto återvaldes som sekreterare och kassör blev Kenta Sandvik. Övriga medlemmar i styrelsen är Karl-Johan Sommarström, Anders Johansson och Elis Högnäs. 
   Medlemsavgifter för år 2002 sattes till 5€ för understödande medlem, 10€ för aktiva juniorer och 15€ för aktiva seniorer. Avgiften betalas in till kontonummer 557804-414794. År 2001 hade klubben ca 40 betalande medlemmar.
   På mötet diskuterades även en drogpolicy för klubben samt ett "Tävlings kontrakt" för de som skall tävla för ÅKK där det framgår vilka regler som gäller då.
   Diskussionen om en klubbdräkt kom upp igen. Alla var överens om att det skulle vara bra, men det är ännu oklart hur den skall se ut.
   Mötet diskuterade även möjligheten till att köpa upp domänen www.kraftsport.nu för att på så sätt få en enkel och slagkraftig adress på hemsidan istället för den nu lite kryptiska.

[23-03-2002] Ove Lehto är en av Finlands bästa lyftare genom tiderna.
   Nu finns beviset på att Ove är en av Finlands bästa styrkelyftare genom tiderna även på nätet. Hans resultat på 952,5kg från FM för två veckor sedan var ett så kallat mästerskapsrekord (bästa resultat som presterats under ett FM). Detta betyder att Oves resultat skulle ha räckt till guld i 125kg klassen på samtliga FM som arrangerats sedan starten 1974. Även Oves marklyft på 365kg var ett mästerskapsrekord för klassen 125kg.
   Nämnas kan också att de rekord som Ove nu suddade ut ur listorna var från 1983 respektive 1982, marklyftrekordet ökade han på med hela 25kg medan det sammanlagda togs med minsta möjliga marginal 2,5kg. Den kompletta listan över rekorden hittar du här http://www.nettilinja.fi/~svnl/sm_rekm.htm.

[19-03-2002] ÅKK lyftare uttagna till landslaget
 
 Tre ÅKK lyftare har blivit uttagna till landslaget och kommer att få representera Finland i internationella tävlingar. Ove Lehto är uttagen till styrkelyfts EM i Eskilstuna den 12.5 där han kommer att gå i 125kg klassen. Detta förutsatt att Oves knä inte ställer till problem i träningen. Även Thomas Mickelsson är uttagen och kommer att tävla under NM redan den 19-24.4 nere i Danmark. Elis Högnäs är uppsatt som reserv i 110kg klassen under NM. Läs hela listan här http://www.nettilinja.fi/~svnl/joukval.htm

[10-03-2002] Ytterligare två FM medaljer för ÅKK. Ove fick priset för tävlingarnas bästa lyftare.
   Fyra ÅKKare deltog i FM i syrkelyft för seniorer under dagen.
   Lättast var Kenneth Lundsten som gick i 67,5kg klassen. Han gjorde serien 200kg i knäböj, 142,5kg i bänkpress (nytt SFI-rekord) och avslutade med 215kg i marklyft. Han fick även upp 230kg i sista marklyftet men det underkändes tyvärr av domarna. Totalt fick Kenneth ihop 557,5kg vilket räckte till en tredje placering och ÅKKs fjärde FM medalj under helgen.
   Karl-Johan Sommarström gick i 110kg klassen där han fick en del problem. Han klarade ingångsvikten i knäböj på 275kg först i sitt tredje och sista försök, i bänkpress tog han för Karl-Johan blygsamma 165kg. Marklyftet slutade på 280kg efter att han gjort två misslyckade försök på 300kg. Sammanlagt fick han ihop 720kg vilket räckte till en fjärdeplacering.
   Det största medaljhoppet för ÅKK var förstås Ove Lehto som gick i 125kg klassen. Ove som i anmälningslistan inför tävlingen såg ut att vara den överlägset bästa lyftaren fick dock en match av 117kg tunga Harri Heinilä. Ove som tidigare har haft känningar av en knäskada kände redan i första knäböjet att allt inte stod rätt till. Han tog dock 340kg i sitt andra böj och stod sedan över det tredje för att spara sig till marklyftet. I bänken fick han i tredje lyftet upp 247,5kg vilket han var nöjd med. I marklyftet gällde det för Ove att visa var skåpet skulle stå och han lade på 365kg i sitt andra försök för ett nytt personligt rekord och för att säkra sitt sjätte raka FM guld. Lyftet underkändes, men Ove klarade i tredje lyftet och slutade som segrare i klassen på nya personbästat 952,5kg sammanlagt. Ove fick även priset för tävlingarnas bästa lyftare.
   FM debutanten Kenneth "Kenta" Sandvik gick i den tyngsta klassen, +125kg. Kenta gjorde serien 325kg i knäböj, 220kg i bänkpress och 260kg i marklyft och slutade som fyra med ett sammanlagt resultat på 805kg.
   I det stora hela så har helgen varit lyckad för ÅKK även om några av lyftarna är goda för större vikter än dom visat här. Fem FM medaljer av åtta möjliga är dock inget dåligt resultat av en  liten klubb som ÅKK.

[09-03-2002] Tre FM silver för ÅKK juniorerna
  Tre medaljer av fyra möjliga är resultatet för ÅKKs juniorer under dagens FM tävlingar i styrkleyft uppe i Yletorneå.
   I 82,5kg klassen tävlade Thomas Mickelsson som gjorde en utomordentligt bra FM debut i styrkelyft och ökade sitt totala personbästa med hela 30kg. Han satte serien 230kg i knäböj, 160kg i bänkpress och avslutade med ett hejdundrande marklyft på hela 262,5kg för ett sammanlagt resultat på 652,5kg och en silvermedalj. Samtliga lyft torde vara nya åländska juniorrekord i klassen 82,5kg.
   Jon Krogell fick en hård match i 90kg klassen och slutade på sjätte platts. Hans serie var 220kg i knäböj, 157,5kg i bänkpress och 240kg i marklyft och ett sammanlagt resultat på 617,5kg.
   Det andra silvret för dagen stod Elis Högnäs för i 100kg klassen. Elis sammanlagda resultat på 670kg var resultatet från en serie på 255kg i knäböj, 170kg i bänkpress och 245kg i marklyft.
   Den tyngste av Ålänningarna var Jonas Pensar som gick i 125kg klassen där även han gjorde en mycket bra FM debut med en serie på 220kg i knäböj, 177,5kg i bänkpress och hela 275kg i marklyft. Slutresultatet på 672,5kg räckte även det till en andraplatts och ÅKKs tredje silver för dagen var säkrat.
   I morgon är det dags för seniorlyftarna att äntra lyftarlavan för att förhoppningsvis följa upp den första dagens medaljregn.

[03-03-2002] Styrkelyft FM i Ylitorneå
  
Nästa helg far åtta av ÅKKs lyftare den långa vägen upp till Ylitorneå för att delta i FM i styrkelyft för seniorer och juniorer. Det är Kenneth Lundsten, Thomas Mickelsson, Jon Krogell, Elis Högnäs, Jonas Pensar, K-J Sommarström, Ove Lehto och Kenneth Sandvik som förhoppningsvis skall skall pressa sina personbästa. Alla verkar vara i bra form Ove drog bla 370kg i mark i sitt sista tunga pass, K-J har på träning varit upp på 290kg i både böj och mark och Kenta dundrade på med 225kg i bänk och 335kg i böj.
   Tävlingarna börjar på lördagen med de lättare klasserna och fortsätter på söndagen med de tyngre. Resultaten kommer så fort jag får dem.

 

 

 
Aktuellt

 


Träningsdagböcker

 


Bänkutmaningen[Klicka på bilden]

 


Nostalgitrippen[Klicka på bilden]

 


   

Kontakta webbmastern