KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Kenta sexa på VM efter att ha klarat 330kg

Som konstaterats tidigare så har Kenneth "Kenta" Sandviks uppladdnign inför VM i bänkpress i Japan varit allt annat än optimal då han bland annat under våren har haft rosfeber och varit rejält krasslig. Detta tillsammas med en lång resa till tävlingen samt Marcelas olycka under gårdagen som gjorde att det såg högst osäkert ut om han ens skulle komma till start idag gjorde knappast saken bättre. Hur som helst så fanns i alla fall Kenta med på startlinjen då +120kg klassen skulle avgöras nu under förmiddagen finsk tid. Storfavoriter i klassen var USAs Jonathan Leo och Mongoliets Altangerel Bujilkham men också bakom dessa herrar så fanns det en rad vassa lyftare.

Kenta inledde försiktigt med 320kg i första lyftet vilket han klarade, han ökade sedan en tia till 330kg i andra och klarade även det. Till sista lyftet valde han att gå på 352,5kg för att i det skedet ta sej upp på en silverplats i tävlingen. Han fick till ett bra försök men orkade inte pressa den vikten hela vägen idag och i slutänden skulle det ändå inte ha räckt till en pallplats då både en ryss och en tjeck båda klarade 360kg i sina sista lyft. Kenta slutade därmed på en sjätteplats i klassen med tio deltagare. Jänkaren vann på 385kg, silvret gick till Mongoliet på 375kg och silver till Ryssland på 360kg.

Kompletta resultatlistor från mästerskapen kommer att finnas här och video från Kentas tävling hittar man här.

Nu blir det en lite snabbare hemresa än tänkt i och med att Marcela skall få benbrottet opererat är hemma på Åland i början av nästa vecka. Vi hoppas att både hemresan och operationen går bra!

 

WWW.KRAFTSPORT.NU